Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlepšení světel Opel Vivaro, dodávka

Od: pepa224 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Prosím o radu jak zlepšit svítivost světel na autě. Mám Opel Vivaro rv.2012 , jsou v nich žárovky H4, paraboly-plexi jsem si nechal vyleštit, ale cesta je černá a vidět je mizerně. chce to něco lepšího.

Zkoušel jsem dát LED žárovky objednáno z "ledpodsviceni.cz" , ale vrátil jsem je, výsledek nebyl dobrý, viděl jsem kilometr dopředu osvětlené mosty, reflexními pruhy, dopravní značení, ale prostor před vozidlem nebylo moc lepší. nechal jsem zkontrolovat i výšku kříže světelnosti, ať neoslňuju, ale to bylo pořádku. Potkávám stejné auta co svítí bezvadně bíle, ale za jízdy těžko zastavíte kolegu a zeptáte se co tam má za žárovky... prosím, máte někdo podobné auto , nebo dokázali by jste mi doporučit odkud objednat a co tam dát? Děkuji moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych se přimlouval za návštěvu očního lékaře. Jezdím už spoustu let, vždy s origo žárovkami předstatvte si, že třeba taková Š1000 MB neměla ani halogeny, prostě obyčejný dvouvlákno se svítivostí podstatně nižší než následující auta s H4- Ale na ty LED pozor, málokterá má homologaci a konkrétně u Vivara je na žárovky pěkně vidět, takže je na první pohled jasný, že tam je něco, co tam být nemá. V lepším případě při odchytu INSID je to za pokutu, ale už na školení nám lektor zdůrazňoval, že v případě nehody za soumraku, či tmy, při podezdření na neschválený světelný zdroj hned volat PČR, přičemž dokladoval i to, že jsou precedensy, kdy užití technicky nezpůsobilého vozidla zvrátilo vinu.

Ovšem pokud trváte na ,,něčem lepším´´ do reflektorů, zkuste halogeny typu NightBreaker a pod, Svítí víc, jsou schválený, ale zase rychleji zdechnou

pepa224
hodnocení

Ano, k očnímu chodím pravidelně, tímto to asi nebude. Když dlouho jezdíte, jistě víte, že v koloně , kde protijedoucí vozidla svítí všichni bíle, a někteří tam mají snad svářečky, tak je to vcelku nepříjemné a soustředit se na díry v cestě ,neosvětlené chodce v černém je vysilující... ( ano, Š1000MB jsem měl, ale pře XX lety, bylo to super auto )

Očař vám např. šeroslepost jen tak nediagnostikuje, pokud si sám nebudete stěžovat.
No a ano, se starým autem s halogeny (neznáme stav odrazné vrstvy) nemáte šanci konkurovat lépe vybaveným autům s "lasery".

bear
hodnocení

0x

Jak tu padlo. Očař šeroslepost jen tak nediagnostikuje. Vesměs jen změří dioptrie a subjektivně vás zkouší číst Snellenovu tabulku.

Jedna věc je rozleštění vnějšku světel a druhá věc jsou zašedlé či vypálené chromy na plastové parabole uvnitř.

Stačí, aby se dovnitř dostal prach, když někdo nezavíčkuje kryt zezadu a parabola natáhne bordel, který H4ka ještě zpeče a zvenku můžete leštit co chcete.

Spolehlivě funguje výměna celých lamp a u očního se poptej na tu šeroslepost.

Vivaro i Trafic svítí dobře. Jezdil jsem obojím v bývalé práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]