Nejste přihlášen/a.
Dobry den.koupil jsem auto,které je v polopřevodu,ale už od třetí osoby.Bohužel až doma jsem si všiml,že má ustřižený roh malého TP.Auto jsem mu chtěl vrátit,ale poslal mě někam.Potřeboval bych vědět co toto pro mě všechno znamená.Můžu s tím jezdit,dá se to napravit,můsí to vzít zpět.Auto má tchnickou,dle velkého TP ,do 9/2011.
ustřihování rohů, perforace, nastřižení atd je přežitkem minulé doby, traduje se to ještě z dob dopravních inspektorátů VB, nemá to žádnou oporu ve stávajíc ím zákoně nebo navazující vyhlášce, při silniční kontrole se máte prokázat platným osvědčením o registatci, i nastřižený malý TP je platný, a pokud se to policistům nezdá, mají možnost ověřit si v registru, zda byl tento malý TP skutečně k uvedenému autu vydán...stříhání a děrování má nahradit neexistující formulaci v zákoně, respektive ve vyhlášce, kterou se ministerský úředník ani po několika letech zatím neodhodlal vydat, a asi jí ani nikdy nevydá...
Stříhalo se, děrovalo u odevzdaných dokladů > řp, op, pasy, zbrojáky atd aby se nemohly dostat .. nějak .. zase do oběhu. Není třeba žádný zákon, je to likvidace a stačí pro úředníka metodický pokyn, jak s tím zacházet. Občanovi po tom nic není. Otázka je, jak mu to zůstalo, nicméně mně tak zůstal při výměne starý řidičák, prostě se úřednice zakecala a já si ho vzal (nepoškozený, dnes už k ničemu). OoRV zřejmě střihli právě pro ten převod... do nové registrace.
Tak ještě jedna, moje vlastní zkušenost. Aby se mi techničák vešel do šrajtofle, tak jsem ho z obou podélných stran ustříhnul tak o 2mm. A při cestě do Německa mě za hranicema zastavili němečtí celníci a když to viděli, tak mě deportovali s autem zpátky na hranice. Vysvětlili to tak, že je to úřední listina a že jí nesmím jakkoliv pozměnit. Došel jsem tedy na dopravní inspektorát a ta dáma za přepážkou řekla něco o německé buzeraci a techničák ještě jednou přelaminovala. Takže teď je zase rozměrem správný, ale dvojnásobně tlustej. Tak jsem zvědav, až opět padnu na nějakýho vola a že jich je tam dost, tak zase pojedu v doprovodu na hranice.
já mám obstřihnuté snad všechny doklady a ještě to nikdy nikomu nevadilo. Možná je to tím, že nový formát má opět zaoblené rohy, tak jako měl původní. Divil bych se kdyby to někdo poznal.
No, jen technicka, OTP je doklad k autu... Je nejaky duvod ho mit jinde nez v aute? IMHO je strihani zbytecne, proste se OTP+zelena karta+zbytek DZ do auta vejde a odpada problem, kdyz kazdy den jezdi s autem nekdo jiny...
jardo, jsi praktik, když ti jednou někdo to auto ukradne, první co bude - podívá se za to stínítko, zda jsi mu tam ten malý techničák a pojistku skutečně nechal...když nao, klidně odjede za hranioce a tam auto prodá...na Ukrajinu? Než zadá policie auto do pátrání, potrvá to někdy i celé dny...do té doby lze v pohodě jezdit s tvým ukradeným autem i po dálnici, kde jsou kamery...Vaše auto není trezor
Nevím,proč taková vášnivá debata,jen ty hrubé výpady do debaty nepatří.Klidně zajdi na dopravku,tam řekni,žes ztratil malý techničák,nebo že ti to ukradli.Za malý peníz ti vystaví jiný.Pokud předložíš velký s platnou TP.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.