Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuju poradit. Daroval jsem auto, auto jsem na něj odhlásil a kupec"" tedka odstoupil od smlouvy. Že prej tam je převařený číslo na kastly. Ale to je věc druhá. Dohodli jsme se že to auto necháme zlikvidovat, ale dneska on byl na likvidaci a tam mu řekli že pokud je ve vodhlášce že to auto neodhlásí. že to musí nejdřív na sebe přihlásit a pak teprve mu to uřad odhlásí. je to pravda? On navrhoval že uděláme dohodu o odstoupení od smlouvy. Tak se ptám když odstoupí od smlouvy a uřad to na mne přihlásí budu muset platit eko dan?. Nebo má tedka někdo právo to auto odhlásit, když je ve vodhlášce.? Díky za info
když na sebe budete chtít auto zpět přihlásit, jedná se o klasdickou registraci, zaplatíte tedy eko daň, pokud nebyla zapacena, předložíte-li potvrzení o převzetí autovraku, eko-daň se neplatí...je jedno, zda auto přihlásíte zpět na sebe, nebo na toho nového majitele, který j v odshlášce, v každém případě zapatíte 800,- Kč...volejte raději hned na úřad, tady budou opět nějací odborníci psát bláboly a budete z toho zmatený...nelze vyloučit, že bude konkrétní úřad trvat na doslovném znění zákona o odpadech a eko-daň budete muset zaplatit...to je tak, když poslanci schvalí paskvil
zdravím, díky za reakci. tak ja hlavně to auto uz nechci, mám jiný. takže řikáte pokud si to auto vezmu zpět tak to musím na sebe přihlásit a pak to mohu nechat zlikvidovat. Není vážně nějaka jina možnost? A kdo má tedka povinost platit povine ručení? Má ubec právo ten pán právo odstoupit od smlouvy po měsíci a půl?
kahsa, od konce, zdali má právo odstoupit je na Vaší dohodě, nebo na soudu. To tu nerozlouskneme. Jiná možnost je vždy, ale na to je zde málo místa. Máte platnou kupní smlouvu, souhlasíte s odstoupením?
a co ještě je za problém?
ICQ 55180641
tak on tvrdí že je tam jinej motor než je napsanej v techničáku a číslo kastle je prej převařený.to tvrdí on ja fakt o tom nic nevím.přece nebudu někomu dávat auto zadarmo když bych věděl že je špatný. toje přece blbost. Já to auto měl od ledna a byl snim na technicky i evidenčku jsem dělal a nikdo nic neřikal. Mám chut ho poslat do háje, ale řikám si co když má pravdu. Nepotřebuju problémy. tak to je jasný že nesouhlasím s odstoupením, já jsem mu i nabídl že ať to auto zlikviduje a já mu tu likvidaci zaplatim.ale on teď přišel stím že mu to neodhlásí když není majitel, je jen ve odhlašce.
Darovanému na zuby nehleď. Asi to má takovou hodnotu. Tak co chce? Jistě ekodaň. Co se týká odstoupení, je to občanskoprávní věc, takže k tomu OZ. Myslím, že furt platí odpovědnost za vady 6 měsíců u prodeje, .. u daru? Myslím, že pokud je to v převodu, tak si to klidně vezmu na sebe zpět, prostě to kupec .. nechce. A pak zlikvidovat. Co tak zvednout telefon a zeptat se.
Selskym rozumem bych rekl, ze pokud se odstoupi od smlouvy, k zadne zmene v registraci fakticky nedoslo a ta co byla dle zakona oznamena se proste stornuje, ne?
Jinak k te likvidaci - zkusit jinou firmu, myslim, ze by v tom nemel byt problem.
doplněno 16.09.10 22:37:A jeste je zajimave, ze auto pokud ma zminene zavady, nikdy neprojde STK nebo EK a tim padem proste zaregistrovat nejde... Takze jake maji urednici na toto reseni?
no selským rozumem ano, ale když je někdo zapsán v mezikolonce, znamená to, že by se měl někdo po mezikolonce následně zapsat do kolonky...když se někdo zapisuje do kolonky, myslím do hlavní kolonky, znamená to, že s e registruje...když se někdo registruje, znamená to, že se registruje podle zákona...a když se registruje podle zákona, musí splnit podmnínky které mu ukládá záíkon a předložit vše, co mu zákon ukládá...když na to půjdu tvým selským rozumem, můžu zrušit nejen zápis v mezikolonce, ale i zápis v kolonce před zápisem v mezikolonce, tak by se stal aktuálním zápis v předchozí mezikolonce...je to logické, ne? Když můžu zrušit jeden zápis, tak můžu zrušit i další zápisy...i když v zákoně který řeší vedení registru se o rušení zápisů v registru které popisuješ, jardo, nepíše ani slovo, budeme ja přesto rušit?
Njn, zakon je ponekud blby a nelogicky, ta mezikolonka znemozni cokoli s autem delat, ale zlikvidovat by IMHO jit melo - jinak situace nema reseni, protoze bez EK stejne nepujde dozaregistrovat, ze...
Pokud bylo auto darem,čili nikdo jste neutrpěl žádnou(velkou)ztrátu-řešil bych to zcela jednoduchým způsobem-pravda ne zcela "elegantním",ale naprosto účelným-jednoduše odvezte auto do kovošrotu-k druhotnému zpracování kov.odpadu,dostanete 2000-3000 za výkup(podělte se jak uznáte za vhodné),samozřejmě bez potvrzení o eko likv.-nechte si klíčky,průkazy a nějaký den po ránu nahlásit ztrátu vozidla(ten kdo je v polopřevodu,zřejmě obdarovaný))-víte,že auto již fyz.neexistuje,není co najít,no a s protokolem od četníků zrušit povinné...Četníci stejně auta aktivně nevyhledávají(a ani nikdy nevyhledávali)-pouze jsou v databázi odcizených a při siln.kontrolách ověřují-takže ani nezatížíte systém jako takový...S min.vynaložením prostředků a času vyřešíte problém placení eko daně,převodů a dohadů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.