Zdravim,dnes se mi povedlo do auta 2,0dci rok 2011 omylem natankovat benzin.Zastavil jsem to na 5-litrech.Pote me napadlo vyresit to tak ze jsem doplna dotankoval naftu,asi 54 litru.Pak jsem jel domu cca 30-40km.Auto jelo naprosto vporadku,zadny cukani,ztrata vykonu a volnobeh klidny.Co vy na to? Muze i tak dal neco hrozit? Nebo uz to bude vpohode..?
Zdravím, mělo by to být v pohodě. Třeba pro MB se prý na "zimu" doporučovalo cca těch 5 litrů benzínu na nádrž nafty.
ln
Jo do nakladaku jsem kdysi michal 10L benzinu do 100L nafty na zimu a bylo to vpoho,ale to bylo kdysi a do nakladaku,osobak me napadlo ze by mohl byt nachylnejsi
No co by zřejmě, ihned se nic nestali, ale možná nepatrně sníží životnost pal. soustavy potažmo motoru.
Jinak mojí se do HDí povedlo dát do asi 5 l ropy dát 10l e85, dojela domů a až jsem přišel z práce takmi sdělila co se stalo . Vzal jsem do kanistru 5l nafty, nalil do nádrže. pak jsem doplníl nftou s přídavkem litru motorového oleje. Auto odešlo na podělanou převodovku a korozi tedy pokud ta příhoda na to měla vliv.
Ano, na 500L, ale nafty bez odmastujiciho benzínu ...
bear
M9R 2.0 DCi Reanult je common rail. Nepoužít VIF je zbytečnej hazard, stejně jako tankovat benál.
asd1
Vif predavkovat nejde, může to jet i na čistý vif. Piksla stojí dvě stovky, za jistotou že rail nezačne hrabat špony se to vyplatí. Další věc umí to čistit vstriky a vyšší cetanovy číslo znamená že to líp jede a min žere. 5L benzínu v 50L nafty není běžná situace proto radsi celou pikslu M2t a jiný oleje - bacha na popel a DPF, to bych tam nedával, sice maže ale ucpanej filtr není levná záležitost- od častější regenerace po nutnost vymeny..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.