Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renault Clio III 1.2 55kw Lambda Sondy

Od: radekcervenka odpovědí: 5 změna:
Ahoj, asi před půl rokem jsme koupili Clio a začala nám cca po 300-500 kilometrech vyskakovat chyba obou lambda sond. Okruh napájení přerušení občasné. Tak jsem obě lambdy během údržby vyměnil. Avšak chyby vyskakují zase. Došel jsem pomocí skenru a grafů k závěru, že ani u jedné ze sond nefunguje výhřev. Zadní sonda začne ukazovat správné údaje jenom při dlouhé jízdě do kopce pod zátěží a přední sonda začne měřit až po ohřátí motoru cca na 70 stupňů od startu.
Docela by mě píchla informace, jak to tady u toho Clia je řešené. Jestli mám hledat napájení ohřevu na výstupu z řídící jednotky, nebo z vlastního relé někde. A podobně.
Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

1x

Většina aut napájí kyslíkové sensory přes ECU motoru a spíná je mosfet uvnitř.

Není nic jednodužšího, nežli vzít 5m drátu, píchnout se na vodiče výhřevu a pípátkem najít kostru.

Pak odpojit konektor od ECU motoru a pípat druhý konec, kde bývá normálně plus pro napájení sond.

Proměřit vedení je základ.

Třeba najdeš zaoxidovanej konektor ECU.

Na internetu možná najdeš pinout konkrétní jednotky ECU s popisy.

Projdi i to základní, jako jsou kostřící body. Hlavně kostry, které používá sama ECU motoru.

radekcervenka
hodnocení

Děkuji za reakci. Měření proběhlo. Pípákem jsem přesně našel vodič od konektoru lambda sondy až na svorku u řídící jednotky. Dokonce i kostra jde z řj. Naprosto žádná oxidace. Kostra funguje při zapnutí klíčku, ale napájení 0V, ani ťuk. Došel jsem k závěru, že kabel je ok, ale problém v samotné jednotce.

nevím jak to je u Vašeho auta ale mi u mého seata nešel výstup z řídíci jednotky na ventil na čerpadle takže motor točil ale nechytl...a nakonec to dělalo/blblo relé číslo 109 které spínalo to plus do okruhu řídící jednotky které bylo úplně jinde...takže vše zkontrolovat

U ŘJ to funguje tak, že mívají i několik napájení, tak zkusit ještě prolézt vstupy do ŘJ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]