Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přebíjení bat.Citroen C3

Od: kodl odpovědí: 7 změna:
Alternátor mi dává neustále 15,2V.Po výmněně regulátoru to samé.Odpojil jsem buzení a propojil plus pól přes žárovičku na buzení alternátoru, napětí 14.4 Nevíte co říďí buzení alternátoru u Citroenu C3. Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Napsat, že máš Citroen C3 je jako napsat, že máš Škodu Octavii.

Který rok?

Model?

hodnocení

0x
Pokud jde o novější auto s řízeným dobíjením, rak pokud si to vyžádá řídící jednotka, může tam klidně být i víc. A jindy zase míň. Odpojení komunikace s regulátorem pak způsobí dobíjení v defaultnim režimu kolem běžných 14V. Zkuste měřit za jízdy třeba v zásuvce zapalovače, jestli se napětí bude měnit řádově mezi 12V pod plynem a 15V při brzdění, pokud ano, je to tak správně - tedy podle metodiky výrobce/emisí, nikoli vůči životnosti baterky ... Ještě pomůcka - vede od mínus pólu baterky konektor se slabým kablikem?
kodl
hodnocení

C3 rv 2023 1.1benzín.
Od bát.mínus vedou 2 slabší drátky.
Ani jeden se nedá odpojit, okamžitě hlásí poruchu.(Zkoušel jsem zrušit start-stop)
Za ochotu děkuji

kodl
hodnocení

Po výměně relé dobíjel jen při zapnutých světlech,po 5min.jízdy 15.2V.Při všech otáčkách a zatížení.

tohle není tak jednoduché jak škdovka 120. doporučuji dát někomu kdo umí, dělá PSA. jinak to může být oprava nákladná a vymění se vícero dílů než je třeba.

Ještě mne napadlo-nemá to chytré dobíjení? To by tomu asi odpovídalo .

mathew
hodnocení

0x

Pokud je to rozbitý tak reklamovat a jinak s tím asi stejně nic neuděláte, protože to bude vlastnost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]