Alternátor mi dává neustále 15,2V.Po výmněně regulátoru to samé.Odpojil jsem buzení a propojil plus pól přes žárovičku na buzení alternátoru, napětí 14.4 Nevíte co říďí buzení alternátoru u Citroenu C3. Děkuji za odpověď.
Pokud jde o novější auto s řízeným dobíjením, rak pokud si to vyžádá řídící jednotka, může tam klidně být i víc. A jindy zase míň. Odpojení komunikace s regulátorem pak způsobí dobíjení v defaultnim režimu kolem běžných 14V. Zkuste měřit za jízdy třeba v zásuvce zapalovače, jestli se napětí bude měnit řádově mezi 12V pod plynem a 15V při brzdění, pokud ano, je to tak správně - tedy podle metodiky výrobce/emisí, nikoli vůči životnosti baterky ... Ještě pomůcka - vede od mínus pólu baterky konektor se slabým kablikem?
kodl
C3 rv 2023 1.1benzín. Od bát.mínus vedou 2 slabší drátky. Ani jeden se nedá odpojit, okamžitě hlásí poruchu.(Zkoušel jsem zrušit start-stop) Za ochotu děkuji
tohle není tak jednoduché jak škdovka 120. doporučuji dát někomu kdo umí, dělá PSA. jinak to může být oprava nákladná a vymění se vícero dílů než je třeba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.