Pokud půjde o opravu brzdového třmenu (který je na druhé straně v pořádku), tak ne. Pokud bude součástí i výměna kotoučů či desek, tak určitě vyměnit obě strany.
Všechny párové díly měním vždy v páru. Měří se rozdíl účinnosti brzd, problém tedy může být i v LP brzdě.
jenda22
párově pouze tlumiče a brzdové desky. Vše ostatní má své rozměry a tím pásem jejich výměna neřeší vůbec nic, jen že to je nové ale stejné. Co se má mazat, se má namazat. Brzdové třemny 1x ročně a na STK naprosto v pohodě. Brzdy fungují na dotek.
Jednou ročně je strašně moc, používám silikonovou vazelínu zředěnou silikonovým olejem a při další výměně destiček je pod prachovkou mastnoty až až, další už by se nevešla
Měl jsem podobný problém na "bubnových" brzdách. Když jsem buben sundal, tak ten byl, po celé ploše zrezivělý a rez byla vyleštěná a měla menší třecí účinek než čistý kov. (Asi k tomu došlo tak, že jsem pře zimou myl a vystříkával spodek auta a voda se dostala i do bubnu. Ptom auto asi 3 měsíce stálo a vnitřek bubnu zrezivěl.)
Stačilo hrubším smírkovým papírem rez sundat až na čistý kov, potom jemnějším papírem uhladit škrábance. Po najetí asi 100 km obě strany brzily stejně.
Možná jak kde a třeba to vždycky byla náhoda, ale při objednávání kotoučů jsem se nikde nesetkal s možností vložit do košíku jen 1 kus.
asd1
1 kotouč jde snad všude, jen je předvyplněný 2ks, když chceš jeden tak ubereš na 1...
Ale neměnit oba kotouče na nápravě v páru je hovadina.
Tazatel - záleží na příčině proč brzdí hůř, možností je několik a když nevíme proč tak se dá radit jedině "vyměň všechno" nebo "najdi příčinu a tu vyřeš"
Tak asi ta možnost koupě jednoho kusu bude, ale nikdy mě ani nenapadlo tu předvyplněnou dvojku zkoušet měnit, to by bylo jako před stk jednu brzdu namazat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.