Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedna zničená guma

Od: piro odpovědí: 8 změna:
Ahoj, přišel jsem si pro radu. Stala se mi taková nepříjemná věc. Mám na autě celoročky (CrossClimate 2) a ačkoli je každého pul roku kontroluju, tak se mi asi někdy behem léta rozhodila geometrie na kole u spolujezdce a ta guma má teď místy jen 4.3mm oproti ostatním co mají 6. Přemýšlím jak z toho vybruslit a to jak z hlediska bezpečnosti tak z hlediska financí.
Napadlo mě, že bych nechal zkontrolovat a seřídit geometrii a následně že bych gumy ze zadu nechal hodit na předek a na zadní nápravu koupil 2 nové gumy (CrossClimate 3). No a za rok bych už koupil jen 2 nové gumy na předek. Dává to smysl nebo je to hovadina? Zároveň bych při tom přezutí nechal vyměnit TPMs které už tam kroutí šestý rok

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Hovadina to není. Na zadek dát tu sjetější je dobrá volba, případně ji použít později jako rezervu.

asd1

Chápeš to blbě, ta sjetá jde pryč, místo ní dvě nový na nápravu. btw v půlce zimy by už byla pod 4mm = při nehodě problém s plněním pojišťovny.

olin

Jo, na zimní období ty 4 mm určitě povinnost, myslel jsem hodit tu sjetější dozadu než koupí ty nové

asd1
hodnocení

0x
Takhle OK.

pecenkav
hodnocení

0x

Pokud máš přední náhon, tak to je špatně, ty nový dej dopředu, tam víc trpí.

asd1

Není to špatně, lepší gumy správně patří na zadek, btw po zimě nebo spíš příští podzim dá nový dopředu tim to dorovná.

pecenkav

Aby mu ty horší gumy v zimě při záběru víc klouzali a navíc hůř brzdily?

asd1

Aby auto bylo stabilní ve vyšších rychlostech a obzvlášť v táhlých zatáčkách při brždění..

Chytit přetáčivý smyk, ztratit kontrolu nad vozem a něco trefit bokem je řádově nebezpečnější než nevyjet kopec nebo nedobrzdit a trefit to čelně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]