Nejste přihlášen/a.
Někdo mi odcizil z Fabie airbag, v klidu si otevřel dveře vymontoval to, zavřel dveře. Má smysl si dávat zaslepit zámky? Přijde mi to poněkud divný, že si to takto může někdo v klidu otevřít.
já měl oktávku asi 2-3x vykradenou a tak jsem nechal zaslepit zámky a od té doby byl klid. Přes kufr je to prý obtížnější. Nevím, nevím ani jak je to u fabie, mě se zaslepení nejspíš vyplatilo. Ovšem jak byl ouvedeno, když někdo bude chtít ...
ideální je zámky nejen zaslepit,ale zcela odstranit-buď otvory vyvařit,anebo "podlepit" kouskem plechu např.eprosinem,povrchově upravit a přestříknout barvou auta-dělám to posledních cca.10 let u každého svého auta-nechávám pouze "nouzák" na kufru(kdyby klekla dálka) a nevím co to je vykradené auto(ťuky ťuk)-předpoklad je ovšem centrál na dálku..Hodně dělá ten psychický efekt,absence zámku-i ten největší vyfetovanec(co ukradne cédo a nechá ho za dvěstě v zastavárně)tak nějak tuší,že to není samosebou a mohl by mít problém a kufrem lézt do auta vypadá asi dost jasně,takže půjde o auto( pár aut) dál...fakt ze zkušenosti doporučuju a budete mít klid...
No já se optám v autorizovanym servisu kam si pojedu řešit tu pojistnou událost, snad mi něco nabídnou. Jako musim to nějak pořešit, protože vim, že mi tam může kdykoliv bez problému vlízt, i když tam mám ten gsm alarm. Jako když jsem do toho auta nasedl, tak jsem jen nechápavě čuměl, kde je jako airbag (na pčr říkali, že jsem dneska devátej s tímto).
tuším,že v autor.servisu nabídnou komplet báječnou novou sadu zámku-za tu dostane servis víc peněz-zámky jsou prostě,dle zručnosti dotyčného,větší či menší silou překonatelné,ale když zámky nejsou-není co "překonávat" a přesto je auto zamčené(takže přes sklo-což už dělá bordel)...,no a proč si bude dotyčný získání airbagu komplikovat,když o tři auta dál stojí Felda se zámkama(na kterou mu stačí šroubovák,co má v kapse),tak prostě "půjde " do tý se zámkama...Je to samozřejmě na vás,ale myslím,že takhle nějak to funguje...
Já ten zámek mám neporušenej, budu to chtít dát prostě pryč, aby to šlo otvírat jen dálkovym ovládáním.
možná šlo, ovšem není tam ten efekt že někdo přijde k autu a není tam zámek. Zničí nefunkční zámek, podloube dveře a co dál?
šlo,ale vydloubnu-li zámek,tak otvorem,relativně velkým,si už táhlem(navíc by volné táhlo za jízdy trošku rachtalo),případně mechanismem samotným,prostě otevřu...-ale spíš jde o ten efekt samotný...Prostě vidí-li člověk něco komplikovanějšího-tak automaticky vybere jednodušší variantu-stejné auto stojící opodál...
Zaslepení zámku stejně nepomůže. Pokud někdo něco bude z auta chtít tak tam vleze. V dnešní době "alarmů" nejčastěji stejně rozbijou okénko a dveře ani neotevřou. Dvakrát mi takhle chtěli uklidit v autě.
Je možný, že to svede k tomu, že dotyčný zloděj rozbije okno, ale stejně, k čemu je zámek, kterej jde bez problému otevřít. To je lepší, aby tam nebyl, protože jen usnadní krádež.
jasný,ale sypání skla už chtě nechtě dělá bordel-proto je ideální postavit auto co nejblíže oknům chronických šmíráků-většinou lidí důchodového věku(což teď nemyslím zle)-a ti,jen se něco "šustne",volají četnictvo apod.-prostě přirozený,a vesměs neomylný,alarm...
Jo to vim, to mi nějaká fetka vymlátila okno, sklo všude, tak jsem si tam nechal dát alarm, od tý doby několik roků nic, až zas teď.
Erikchu tyhle kuwy jsou šikovný, zvenčí nalepili přes okno samolepku a pink. Spal jsem vedle auta ve stanu a zbudil mě až alarm protože přehlédli pohybová čidla. Rozbyté sklo leželo na zami nalepené ještě na folii. Žákné sypání skla slyšet nebylo jsou prostě vych. . . .
Zdravím, bacha ono i velmi dobré zabezpečení v podobě elektronické může pomoci k otevření vozu nepovolaným člověkem. takže je třeba přemýšlet. Dál to rozvádět nebudu.
Tak ten můj alarm funguje dobře, akorát jsem měl vyplej mobil, dokonce jsem byl vzhůru (2 hodiny ráno). Škoda.
Fakt perfektní moudra, jak tajemnej hrad v Karpatech. Ten můj autoalarm je OK. Všechno fungovalo, akorát mi blbne mobil, takže mě auto nezastihlo na telefonu. Díval jsem se do logu toho alarmu a normálně hlásil, registroval, volal, odesílal sms.
Tak v servisu mi nabídli zaslepení s úpravou toho mechanismu zámku (jinak by to bylo o ničem). Snad bude pár měsíců pokoj.
Zaslepení zámku má smysl. Prorože ne vždy vám do auta leze odborník, který má perfektní vybavení. Ve většině případů, jsou to drobní zlodějíčci, kteří ani nerozbíjejí okna. Takže proti takovým je zaslepení učinná metoda. I když se vám to nezdá, tak, místo pěti vykradení budete mít třeba jen jedno. A to je myslím sakra rozdíl.
doplněno 16.09.10 18:54:opravdu odtažení zastěnky pomůže , aby mi trotli vytrhávali dráty od startování, po té co se mi tam dostali přes zámky? NIKDY nerozbili okénko. Že mě to nenapadlo dřív
Auto máte mít prázdný a nejlépe odtaženou zástěnku kufru, aby do něj bylo vidět že tam nic neni. Když v aute máte h...o tak chlapi co Vám tam chcou vybrat. Asi sem natvrdlej. Jediny co tam nechavam je svitiva vesta.
...jasný-a s sebou do předsíně vzít airbagy,kola a pro jistotu i motor...-pánovi neukradli telefon,rádio a nevím co,ale pytel z volantu...,takže rada dobrá,ale prd platná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.