Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Když dám auto na STK

Od: standazoch® odpovědí: 12 změna:
Čau lidí koupil jsem si Octavia combi 4×4 TDI,bez STK a dal jí pánovi i s penězi na STK možná že by už neprošla možná že jo, teď je auto bez STK já bez korun a hlavně nevrátil mi velký TP, tudíž nemůžu udělat přepis na sebe a vypadám jako největší idiot co vymýšlí různé taktiky na majitele od kterého auto mám, poradí někdo jak dál? děkuji všem

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

Ad1... získejte ten TP, jinak se nehnete

hodnocení

Jo chápu, jenže to je pořád zítra,pak večer bla bla,na Dinsp mi řekla že STK není bez ni nejde přepis,ale určitý STK ten velkej nepotrebujou je to možný?
km

pro stk velký tp nepotřebujete

A pro přepis nepotřebujete "STK", stačí evidenční kontrola. Tou to snad projde, pokud to není nějaká levárna...
mm

STK lze absolvovat bez TP, což by snad ten, kdo vám zajištění STK nabízel, měl vědět. Naopak k STK potřebujete auto, takže se trochu podivuji, že "pán" si vzal TP, ale auto vám nechal. A totéž platí i pro evidenční kontrolu, která je nutná pro přepis.

Velký TP už není povinný dokument, takže teoreticky byste měl být schopen přepsat auto i bez něj (jen s "malým techničákem", kupní smlouvou, osvědčení o evidenční kontrole ap.)..
To "teoreticky" píšu proto, že nevím, zda to neplatí jen v případě, že "velký techničák" byl úředně odevzdán.

hodnocení

No tenhle postřeh je bohužel 0, auto jsem nechal na místě před STK, nechal spolu s TP a čekal týden, další další až to činí 72 dnů,nezvedal telefon odkazoval mě na technika keci keci,pak STK je hotová auto nechal na parkovišti jako by parkoval sdílené auto, známka na SPZ stará a TP v autě nebyl, STK není TP má u sebe a já jsem celkem v pasti,no podvedl mě,ale vinna padá na mě,odjedu s autem bez STK jen s plnou mocí a kupní smlouvou na nejbližší evk abych mohl udělat přepis mohu to provést tímhle způsobem?

asd1
hodnocení

2x

Noo, jsi dost idiot...

Jestli pán nefunguje, tak minulý vlastník (zapsaný v registru) nahlásí techničák jako ztracený (nebo ověřená plná moc) a udělá se duplikát (nejspíš se rovnou papírový zruší a nový bude elektronický). S tím pak evidenční kontrola a přepis, na to potřebuješ minulého vlastníka nebo od něj ověřenou plnou moc.

Evidenční kontrola platí dva roky od poslední evidenčky nebo TK, = pokud je platná tak na STK nemusíš, dopravka k ní má přístup v registru takže jí sebou nosit nemusíš.

Jinak poslat výzvu k vrácení techničáku s upozorěním na vymáhání náhrady škody, s tim ti pomůže právník.

hodnocení

2x
Na velkej tp uz se dneska nehraje v podstatě je ti k ničemu
Ja si ho nechal na památku a kdyby se náhodou v databázi při stk či přepisu vyskytla náká nesrovnalost
Jinak ty sis zaplatil stk u nekoho a on sebral prachy nic nevyřídil no to by ve mě bouchly saze a ty penize bych chtěl zpět a bez debat
hodnocení

Zdravím,no vaří se ve mě láva jenže nemůžu ho nahánět když nemám povoz, mám plnou moc ověřenou a jsem pověřen ke všem úkonům odhlášení přihlášení přepis, stačí teda jen ta evidenční kontrola?
Pokud máš vozidlo,pak v podstatě ano.Bude stačit EvK. Ta lze i na vozidle jež nemá TK ,třeba na vraku po DN...

yarda1
hodnocení

0x

...dal jí pánovi i s penězi na STK... vypadám jako největší idiot...

Jakému pánovi jsi ji dal? Do servisu? IMHO jako nevětší idiot nejen vypadáš, ale tak se i chováš. Proč jsi ten (asi) vrak kupoval když to nemělo platnou technickou kontrolu?

Jednomu kolegovi se stalo, že v autobazaru koupil ojeťáka, ale protože předchozí majitel na něm provedl nepovolené úpravy tak mu toho ojeťáka odmítli přihlásit.

hodnocení

No vzhledem k tomu že majitel jí chtěl zlikvidovat kvůli právě STK a povinnému ručení, má další auto, prostě odvezl jsem auto v domnění že koukne po závadách a pošle na STK a to kvůli přepisu, ještě sem se nesetkal z takovým člověkem co ti slíbí něco u auta a 70 dnů se vyhýbá všemu co řekne, takže evidenční kontrola mě umožní přepis pokud mám plnou moc neomezenou a notářem ověřenou?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]