Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevíte někdo čím(jak) jsou povrchově upravovány ocelové vinuté pružiny na autech u tlumičů, konkrétněji u Feldy. Můj odhad nikl a na tom barva. Díky za názory
Na tý oceli je ještě vrstva, přijde mi to jak šedý, ale tvrdý zinek. Podobně to měly nazinkovaný na karoserii VW Golf3, ale tam byla světlá barva zinku, takže mě to trochu mate. Pokud je to nikl, tak ten je zase světlejší.
Zkus to vyfotit. Pružiny dost reznou.
Možná je tam ještě mezi tím fosfát, ale kdo ví.
Nikl a Zinek bych tam nečekal.
Fosfát by měl být antikorozivní a na něm by i měly držet lépe barvy, takže by to mohl být on. Dobře je to vidět tam, kde pružinu trefil kámen-orezlé místečko, okolo šedý nereznoucí materiál a na tom šedém povlaku barva. Oranžově jsem zakroužkoval nejlíp viditelná místa se zmiňovanými vrstvami, ale nasvětlení je bída
Hodně lidí to opískuje a znovu nabarví.
Podle mě je to zbytečné. Až by mě to trápilo moc, tak bych koupil nové pružiny.
Pružina se totiž časem unaví a auto víc sedí dole.
Opískovat + barva vyjde dráž než nový péro a pořád je to starý vylítaný péro kde se daj čekat únavový lomy...
To leda šolích zdarma ve fabrice a na autě který moc nejezdí jen je to orezlý..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.