Nejste přihlášen/a.
ahojte,
teprve dnes jsem zjistil, že pokud po odemknutí vozidla nedojde do určitého doby, nevím pár sekund(cca 20s), k otevření dveří.Tak se mi auto znova zamkne. Je to normální, nebo nějaká závada?
Děkuji
Neni to zavada, je to vlastnost, kdyz si omylem v kapse zmacknete DO. Pokud mate spatny dverni mikrospinac, tak je to velice nebezpecna vlastnost.
takže mám byt v klidu,jo?
Zjistil jsem tu uplne náhodou, odemknu dalkačem auto a vykecavam chvilinku a aut bliklo a zamklo se, tak jsem se lekl, že je neco špatně
Přesně tak. Pokud nefunguje dveřní spínač, tk je to oprvdu nebezpečná vlastnost, kdy si auto samo nevědomky uvnitř zmkne klíčky a tazatel se do auta nedostane.
pro tazatele:
Jinak tato funkce se dá u VW Group (Audi, Seat, Škoda, Volkswagen) diagnostikou třeba u komfortních jednotek přes OBD odkódovat. U jiných značek netuším, ale třeba taky dá.
O1 jednotky *** *** 799 AH by to měli umět v přizpůsobení, ale z hlavy kanál nevím. Musím se kouknout.
Komfortky na Fabii 1, 2 a Room do 2007 to umí zcela jistě.
O2 předpokládám, že v long coding to mají taky.
Tak beru zpět. Komfortka 2,5 gen a 3 gen toto neumí u O1.
Leda násilně přepsat EEPROMku.
Možná MKM manager, ale asi taky ne
běžné, nespolehlivé, otravné a nebezpečné
chtěl jsem to v servisu vypnout (O2), což udělali, ale když jsem to příště reklamoval, že to nevypli, tak mi bylo řešeno, že je asi poškozen mikrospínač (nebo nějaká jiná podobná součástka, už přesně nevím)
Pri fungujicich mikrospinacich to neni nespolehlive (technicky je to velice primitivni princip) ani nicim nebezpecne.
km... jednou za 20 let.
Stačí koupit opět vodotěsný a né ten obyč co nabízí škoda-díly. Musí mít kolem bíleho cuplíku gumovou manžetu.
bear: děkuji za info. jak otestovat vadnost mikrospínače? kolik to tak stojí vyměnit včetně materiálu? děkuji
Uživatelsky to jde otestovat na stropní lampičce.
Necháš klíček v zapalování na zapnuté kontrolky nebo při nastartovaném voze, aby se vyrušilo delay pozvolné pohasínání stropního světla a reagovalo světlo okamžitě na otevření či zavření dveří a takto projdeš všechny 4 dveře, zda rozsvěcují a zhasínají stropní lampičku.
Pak to jde v bloku hodnot přes diagnostiku.
Ty vodotěsné mikrospínače jsem kupoval za cca 300kč tuším Bulginy nebo Omrony z tmečka, ale gme je tuším má taky. Jinak ty obyč neprachotěsné jsou všude i v autodílech dnes už, ale ty bych na svoje nebral, ale nějakou dobu určitě budou fungovat.
No a pak je to o tom sundat tapec dveří a dostat se k zámku. U O1 lépe a u F1 vykuchat vše včetně skla a stahovačky okna a zámek se vymontovává jako nedílný komplet s tácem stahovačky, pak přeletovat novej mikrospínač, ideálně umejt ten mazivej sajrat s prachem, díky kterému se plastový čudlíček vydře a pak nedosáhne a by cvakl (proto se to mění) a vše zpět namontovat, seřídit sklo a kliku lanka zámku vnější kliky, atd... hodinka a půl jedny dveře na F1, když děláš pečlivě, začátečník bych bral 3 hodiny.
Já sám pod 2000 bych nešel i s matrošem.
Nebo koupit celej novej zámek třeba od FEBI. Bacha, rozlišuje se, zda je v provedení pro mechanickou vložku nebo ne. Někdo má totiž vedle kliky zvenku záslepku a někdo vložku na klíč, která zezadu pádlem otáčí v zámku mechanikou. Dělají se zámky i bez této přípravy, aby auto nešlo jednoduše vykrást.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.