Zdravím mám vw golf 8 1.0 TSI a při rychlosti cca nad 80 a následném brzdění mi kope brzdový pedál,není to moc ale kope,při nižší rychlosti se mi zdá že to nedělá,nebo minimálně,nevíte někdo co to může být?Auto má najeto 40.000km
Najčastejšie deformované brzdové kotúče. Pravdepodobne na nich bude buď nerovnomerne “napálený” materiál z brzdových doštičiek, korózia pri dlhšom státí alebo sú deformované od prehriatia. Pripadne hádže ložisko. Kotuč je možné zmerať - úchylkomerom, posuvným meradlom. Prípustné odchylky definuje výrobca; najčastejšie pod 0,05 mm. Oprava spočíva buď v ich znovuzabehnutí - na bezpečnom mieste prudkejšie zabrzdiť z 50 na 20 km/h, nezastavovať (robiť to mimo semafóry/križovatky), brzdy nechat 30 s vychladnuť, manéver 30x opakovať. Ak to nepomôže, tak pravdepodobne výmena kotúčov, platničiek vrátane poriadneho vyčistenia a premazania brzdičov a celkovej kontroly. Taktiež je vhodné zmerať hádzavosť náboja. Teoreticky prichádza do úvahy aj obrobenie kotúčov sústružením, ale asi na to nikoho nezoženiete a pokiaľ kotúč nestojí 5k, tak sa to možno ani nevyplatí. Možno ešte tak prvovýrobu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.