Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopání do brzdové pedálu golf 8

Od: dawem odpovědí: 1 změna:
Zdravím mám vw golf 8 1.0 TSI a při rychlosti cca nad 80 a následném brzdění mi kope brzdový pedál,není to moc ale kope,při nižší rychlosti se mi zdá že to nedělá,nebo minimálně,nevíte někdo co to může být?Auto má najeto 40.000km

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Najčastejšie deformované brzdové kotúče. Pravdepodobne na nich bude buď nerovnomerne “napálený” materiál z brzdových doštičiek, korózia pri dlhšom státí alebo sú deformované od prehriatia. Pripadne hádže ložisko.
Kotuč je možné zmerať - úchylkomerom, posuvným meradlom. Prípustné odchylky definuje výrobca; najčastejšie pod 0,05 mm.
Oprava spočíva buď v ich znovuzabehnutí - na bezpečnom mieste prudkejšie zabrzdiť z 50 na 20 km/h, nezastavovať (robiť to mimo semafóry/križovatky), brzdy nechat 30 s vychladnuť, manéver 30x opakovať.
Ak to nepomôže, tak pravdepodobne výmena kotúčov, platničiek vrátane poriadneho vyčistenia a premazania brzdičov a celkovej kontroly. Taktiež je vhodné zmerať hádzavosť náboja.
Teoreticky prichádza do úvahy aj obrobenie kotúčov sústružením, ale asi na to nikoho nezoženiete a pokiaľ kotúč nestojí 5k, tak sa to možno ani nevyplatí. Možno ešte tak prvovýrobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]