Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím, mám dotaz - koupili jsme auto v esa. Všechno ok, během 3 dnů zápach kouře v kabině. Dávali jsme auto do servisu na výměnu rozvodů, oleje a filtrů, a bylo nám sděleno, že podfukují ventily. Nahlásila jsem to v auto esa jako reklamaci a ta mi byla zamítnuta. Poslali mi k tomu vyjádření typu "co čekáš od ojetiny", nejvtipnější byla pasáž "stav vozu je zohledněn v ceně". Chtěla jsem se zeptat, co se vlastně dá reklamovat u ojetiny v bazaru?
milionkrát omílané téma...reklamovat se tam nedá nic...a po milion šesté...nikdy nic nekupovat v Auto Esa nebo v Ačkách..a stejně se vždycky najde nějakej blázen co neposlechne...a něco tam koupí...
Ano, to vím, já mám na tyto bazary svůj názor, ale manžel si tam vyhlédl auto, dle datové kostky ok... Mě spíš jde o to, co jsou ty skryté vady, které se podle nich dají reklamovat..
A jinak mě opravdu překvapilo, kolik bláznů tam ten den auto kupovalo...
Co je spatneho na Esa nebo AAA? Mizerna ojetina se da koupit kdekoliv (i u soukromnika) a reklamovat cokoliv na ojetem aute je problem vsude...
co je špatného? Ačka a ESA mají tak právně neprůstřelné smlouvy, mechanismy a strategie prodeje, že tam není možno reklamovat nic...slovy NIC...kdežto u nějakého rádoby soukromníka..tam stačí udělat bu bu bu a rád to opraví nebo vezme zpět
Právně neprůstřelná smlouva neznamená, že mohou porušovat práva kupujícího. Ve vašem případě se evidentně jedná o skrytou vadu, takže vzít papír se zamítnutou reklamací a zajít za nějakým právníkem, ať vám sepíše předžalobní výzvu.
@0rion: Proc se evidentne jedna o skrytou vadu, a ne o bezne opotrebeni odpovidajici najetym km, cene a stavu vozu? Muzete tazatelce zarucit uspech u soudniho sporu?
Paní bohužel nenapsala kolik auto stálo, ale jestli to byla ojetina do 100 tisíc, tak se asi není čemu divit a stejně tak předpokládám, že s sebou nevzala mechanika co by auto prohlédl.
A jak píše krtkek - uděla bububu na soukromníka, který auto opraví nebo vezme zpět, vážně? Na mě by to teda nezabralo. Je samozřejmě fér, když prodejce popíše a řekne všechny naduhy. Na druhou stranu, člověk nekupuje nové auto, na ojetině se může pokazit kdykoliv a cokoliv a pokud si kupující nevezme s sebou mechanika co to prohlédne, je to jeho problém. Kde ma pak prodávající záruku, že tu závadu nezpůsobil kupující.
To mi připomíná když si na Alfistech někdo stěžoval na paní, že mu prodala auto který sotva dojelo dom...to že ho koupil za 10 tisíc zmínil až později. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.