Nejste přihlášen/a.
Já se snažím dodržovat zlaté pravidlo řidiče: "Kam nevidím tam nevletím".
I stříbrné pravidlo řidiče: "Přednost mám až když mi ji někdo dá".
@bibi:
Když si na své začátky vzpománám, nejvíce riskantní situace jsem způsobil z horlivé snahy nezdržovat ostatní a vyjít jim vstříc. Občas kvůli mně museli zběsile brzdit, protože jsem "vstřícně" někoho pouštěl z vedlejší silnice, občas jsem vymetl krajnici ve snaze nezdržovat toho za sebou v zatáčce.
"Vykašli se na ostatní. Jezdi tak, aby to bylo bezpečné pro tebe. Ostatní se přizpůsobí." radím své dceři, která právě začíná řídit.
A s každým ujetým kilometrem roste zkušenost a jistota. Prvních tisíc je nejhorších.
Když dojedu auto s tou značkou za sklem, tak se na ně nelepím, nechám si větší rozestup a vůbec zpozorním, třeba že udělá nějaký nečekaný manévr. Nebo mu třeba při rozjezdu na křižovatce chcípne motor a já nechám jiného troubu aby na něj troubil, což začátečníka určitě uklidní.
Jednou jsem jel tudy, ten rozjezd je dost do kopce, zastavil jsem jako první před křižovatkou že odbočím vlevo a když se mi rozsvítiala zelená, zůstal jsem stát a nějaký trouba za mnou začal vytrubovat. Já jsem viděl do křižovatky, zleva jeli hasiči a já jsem usoudil že bude dobré když počkám až projedou.
To by to Zetko musela mít tak polovina řidičů. On není rozdíl v tom, jestli je to začátečník, nebo někdo, kdo by už měl mít praxi, ale nenaučí se to ani za zlaté prase. Znám jednoho, co by vzhledem k vlastnictví řidičáku a délce praxe měl umět jezdit, ale na připojovacím pruhu má čtyřku a zařazuje se v šedesátce hned na začátku. Mimochodem, to je jeden ze způsobů, jak poznáte dobrého řidiče. Samozřejmě, i dobrý řidič může udělat občas chybu, to je normální. Ale taková celková vyježděnost se pozná podle stylu jízdy.
Milane, když někdo najíždí v připojovacím pruhu šedesátkou na čtyřku hned na jeho začátku, tak to opravdu neumí, o tom se snad přít nebudeme.
Pane ernie, já se nepřu o jednu situaci, já jen sděluji, že všichni řidiči jsou dobří, jen ti druzí jsou špatní. Nebo znáte z Vašeho okolí nějakého řidiče, který by o sobě sdělil, že řídit neumí?
Já to o sobě klidně prohlásim. Naopak kdo si myslí že už řídit umí, tak by měl slézt ze stromu zpátky na zem, protože je na nejlepší cestě k bouračce.
Ernie neni připojovák jako připojovák, na spoustě míst je 60 na čtyřku v pohodě, protože tam třeba je omezení na 60 a rychleji jet ani nesmíš
Ale chápu jak jsi to myslel, ano využít celý připojovák, srovnat rychlost s průběžným a řadit se do mezery.
Horší je "dělání místa" uhýbáním do levýho, to neni ani tak ohleduplnost jako jedna z nejčastějších příčin bouraček na dálnicích.
@asd1:Horší je "dělání místa" uhýbáním do levýho, to neni ani tak ohleduplnost jako jedna z nejčastějších příčin bouraček na dálnicích.
Nejaka statistika/clanek by k tomuto tvrzeni byla?
k2, není taková statistika, dle sdělení policie se tento důvod zvláště nesleduje, mohlo by to být nesprávná jízda, ale ta je až na 6místě v počtu nehod.
Pan asd1 ale má asi svoji statistiku. Když osobně vidím několikrát za týden tuto situaci a nic se nestalo, tak nevím, kde pan asd bere informace.
Tady prakticky každý týden...
Princip je jednoduchý - na pouštění si najíždějící zvykne, pak s nim automaticky počítá nebo si to vynucuje. A jednou ho nepustí protože nemusí nebo nemůže, a bum. Ostatně mně osobně už přesně takhle vytlačoval do levýho najíždějící pitomec kterej počítal že ho pustim, to že mám vedle sebe auto a do levýho nemůžu neřešil.
A hodní pouštěči - když najíždim tak okamžitě jedou do levýho (kde kvůli němu rychlíci hamujou), ale úplně zbytečně, já si zrychlim v připojováku, většinou tak že se řadim před něj a on se pak tupě vrátí do pravýho = mně tim připojení nijak neulehčí a naopak dělá akorát zbytečný myši..
Ne nadarmo maj němčouři v prostoru připojováku plnou čáru... Asi že to jsou hlupáci?
Jak říkám, asd má svoji statistiku, já to nikde nevidím. Policie to taky nepotrvdila. Je pravda, že najedu jen 15 tisíc km ročně, jako důchodce, co nepracuje.
Řidičák máš, ale řídit tě nenaučíli. Tak se to musíš naučit sama nebo si zajistit někoho kdo tě to naučí. Dodatečný jízdy, klidně školu smyku na okruhu, zkušený řidič spolujezdec + klidný silnice apod.
Aktuální stav - jsi nebezpečná sobě i okolí. Jezdit takhle znamená velkou pravděpodobnost že vyrobíš bouračku, nejezdit znamená že zapomeneš i to málo z autoškoly a nebudeš schopná řídit nikdy resp. v budoucnu budeš začínat znova od úplný nuly.
V noci nejet víc jak 80 neni chyba ale rozumný - protože zvířátka a když jedeš rychleji tak nestihneš nic a máš ho na haupně. Blbý je že se magoři lepí na zadek, pak si můžeš vybrat jestli srnku sejmout v plný rychlosti nebo brzdit a mít lepiče v kufru (což znamená že ti udělá pit manévr jak cajti v US když zastavujou prchajícího)
Já v noci když jedu lesem tak někdy nejedu ani těch 80 a pokud nejede nic proti mě tak mám dálková abych viděl dál.
Už se mě stalo, že kdybych neměl dálková, tak bych zvěř na vozovce neuviděl včas a to stála a dívala se na mě a až když jsem přepnul na tlumená tak teprve odběhla, ale to už je několik let.
A horší jízda než v noci je v husté mlze - to jsem jednou jel i mimo obec 30.
A to mlhovky moc nepomáhaly.
To se všechno poddá. Žádný učený z nebe nespadnul. Nejsem řidič, sedám akorát za řídítka (takže samozřejmě musím dodržovat úplně stejné předpisy). Viděl jsem to ale u sestry, té to trvalo tak rok, než se přestala bát sedat si za volant a další rok, než jezdila docela suveréně. Jinak se třeba po nějaké době hrdě chlubila, že už dokonce dvakrát předjížděla (jinak normálně nejezdila ani 50). Myslím že to jedno byl cyklista a to druhé traktor, ale nechci si vymýšlet. Když jsem s ní někdy jel, tak radi dlouho čekala, než aby se vmáčkla mezi vozidla, přecejenom ty rozjezdy neměla ještě úplně vychytané. Ale to je všchno dávná historie, žádný učený z nebe nespadnul. Až si jednou udělám řidičák, budu na tom asi stejně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.