Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení vozidla z evidence

Od: loo* odpovědí: 14 změna:

Ahoj, potřebovala bych poradit jak vyřadit auto z evidence, jaké doklady jsou k tomu zapotřebí, když bylo prodáno na náhradní díly. Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Ach joóóó´. . . . .

#vyřazení+z+evidence #1352

doplněno 13.09.10 20:36: SPZ, veškeré doklady od vozu a prohlášení o zániku vozidla dle zákona 383/2008.
markoo*
Žádost o zápis změn údajů, doklad totožnosti, technický průkaz vozidla, doklad o ekologické likvidaci vozidla, osvědčení o registraci vozidla a tabulky registrační značky. Předložení dokladu o pojištění vozidla se nepožaduje.
hanher*
"doklad o ekologické likvidaci" - velmi chytrá odpověď, ale asi jste si nevšiml, že tazatelka auto již nemá.
markoo*
Aha, to mi uniklo :) Takže bude muset doložit způsob jeho zániku.
hanher*
13.09.10 21:18

*palec*

nespokojenyurednik

v zákoně 383/2008 Sb. je uvedena formulace " zanikl účel jejich využití", myšleno je tím motorové a přípojné vozidlo, v žádném případě to neznamená FYZICKÝ ZÁNIK VOZIDLA, takže prohlášení o zániku vozidla je blábol a nemá oporu v zákoně, tak jako čestní prohlášené, nebo prohlášení o tom že auto bylo rozebránoí atd blalabla...už to konečně pochopte...v zákoně je také uvedeno slovi DOLOŽIT. Doložit je od slova doklad, Dokald ej trochu víc, než obyčejné prohlášení.Doklad vyžaduje správní orgán podlůe zákona č.500/204Sb., paragraf 3. Doklad nelze nahradit čestným prohlášením, ani prohlášením.Ale správní orgán může také samozřejmě od dalšího dokazování upustit a rozhodnout na základě toho, co mu kdo předloží. Proto někde lze vyřadit auto i po předložení blábolu, který nemá oporu v zákoně.

drtikol*
Máš v tom zmatek nebo neznáš význam.Když auto prodám na součástky,taj jde to doložit.Tím pádem zaniká vozidlo.Kdyby tento odstavec v zákonu nebyl,tak byse mluvilo a jednalo poze jen o eko...
nespokojenyurednik

je mi jednio, zda jsi auto prodal na součástky nebo na kuličky, prodal jsi auto, doklady k autu jsou doklady k autu, máš nahlásit změnu vlastníka, tak to udělejk a dolady mu k autu na součástky předej

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

u auta které bylo prodáno se nahlásí změna vlastníka-provozovatele a doklady se tomuto novému vlastníkovi předají

hanher*

Pochybuji ale, že by s tím nový majitel auta souhlasil. . .

nespokojenyurednik

lidé dnes nesouhlasí s kdečím, se snižováním platů, s ekodaní, atd...nahlásit změnu vlastníka ukládá stávajícímu vlastníkovi zákon, a to do 10 dnů...

erikch*

až asi na malý detail,že tazatelka(prodávající)zřejmě sepsala s kupujícím nějakou smlouvu,že kupuje pouze určité díly(byť reálně celé auto),nikoli auto s TP,značkama ap.-takže to kupujícího nemusí zajímat-obchodně takovýto prodej(část celku)možný je a doklady jsou starostí tazatelky...No a vyřešit bez auta to jde vcelku jednoduše-navštivte kovošroty ve svém okolí-dohodněte se tam s chlapama,že vám jde o potvrzení(eko likvidace vraku-napíší dle VIN v TP)pro úřad,za pár stovek(to je věc dohody-ale z praxe do 500,-není problém) jej dostanete a s TP,značkama atd.a tímto potvrzením šupky hupky na úřad-nechat trvale vyřadit a jste bez starostí..

nespokojenyurednik

tazatelka neuvádí, že prodala blatník s volantem, ale ptá se na azto jako na celek, které bylo prodáno...a při vší úctě k tazatelce nebo k tobě, jardo, přestože jsi opět napsal hloupost, je mi úplně jedno, zda bylo auto prodáno na díly, na ježdění, jako nosič firemní reklamy nebo na kuličky...bylo prostě prodáno...vše ostatní co uvádíš jsou spekulace, ale na ty máš samozřejmě právo

jambus*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Já taky vyřazoval auto z evidence v době ,kdy už jednotlivé ND sloužily někomu jinému.Nejdřív sem si dělal starosti kdo mi dá potvrzení o eko.likvidaci.Všude jen za razitko chtěli 500,-kč.Pak sem se dozvěděl,že toto defakto nepotřebujete.Stačí když podepíšete čestné prohlášení o tom,že zanikl účel užívání. Uředník mě ale upozornil ,že jelikož jsem tak s autem naložil po roce (myslím 2004) že platí nějaké ,,nějaké předpisy,, a že sem se tím dopustil nějakého prohřešku proti životnímu prostřdí a blablabla... a že mužu být předvolaný k nějakému vysvětlení či co.No,defakto se 2roky nic nedělo a pak mi přišla pokuta 100,-kč -Za to že jsem si dovoli svého stařičké Favorita rozebrat sám na ND.

Takže já sem předkládal:Doklad totožnosti OP, SPZ, oba techničáky a již zmíněné prohlášení. A ani né za pět minut jsem byl z kanclu venku.Přeju i Vám dobré pořízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]