Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl v ceně náhradního dílu

Od: ruda odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.Měli jsme závadu na zadní nápravě brzdy. Po opravě jsme zaplatili za brzdový třmen s označením TRW BHQ930E cena s daní 4629kč. Na internetových stránkách stejný díl s označením je cena 2285kč. Muže se zákazník bránít vuči servisu když mu zaučtovali takový rozdíl v ceně? Děkuji za vysvětlení.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x

Co sis tam dohodl to máš.

btw Pema ho má za 1753,- a kvalitou srovnatelná alternativa je za 858,- Káčé, samo že včetně DPH..

Takhle se rejžuje, servisy zneužívají neznalost, jak přijde hejl tak ho oškubou co to jde. Já to vyřešíl že to dělám sám, takže výměna třmenu (naprosto jednoduchá záležitost) by mě vyšla na 2k (a to tam počítám i svůj čas 1k/h)

hodnocení

3x

To je celkem běžné, pro vás to jen říká, že pokud s tím nesouhlasíte musíte na příště vyměnit servis.

kmet
hodnocení

2x

Slyšel jsem, že tyhle věci se "repasují" systémem, že buďto se díl koupí za vyšší cenu, nebo se odevzdá ten starý, vymontovaný a zaplatí se cena nižší, protože ho zrepasují. To ale nic nemění na tom, že si myslím, že to oni koupili díky slevě za to, tě odebírají třeba za 1000 bez DPH a naúčtovali tenhle výcuc z prstu.

asd1

Zrovna tady u TRW BHQ930E se objevuje vratná záloha 160,- Kč. Pema ho má bez vratky, Motora s touhle vratkou, takže tam je dražší o těch 160,- pokud nevrátíš starej. Servis ovšem starej vrátit mohl, takže tahle poznámka je bezvýznamná...

Přehodit třmen je na půl hoďky i s kafem, takže dělali v sazbě nějakých 6k/h

hodnocení

1x

Nechci se tady zastávat servisu, ale je poměrně běžná situace, že zboží prodám za dráž, než jsem koupil. Už jen z ohledu, že od dodavatele při B2B mám záruku 12 měsíců, mnohdy jen 6, ale zákazníkům musím ručit 24 měsíců. Pokud mi někdo přijde reklamovat za 15 měsíců alternátor, tak to platím z vlastní peněženky. Někam taky musím promítnout ten čas, který strávím objednáváním, skladováním dílů atd... Nicméně mám stritkně dané, že díly prodávám za maloobchodní cenu, to za kolik si ho koupím je už moje věc.

re4zon
Za draz je v poradku. Za 3x draz uz v poradku neni, pokud nejde o zarovku v cene 15 Kc.

Ono ve značkovém servisu to taky nebude úplně zadarmo... Tam jsou ceny za díly zpravidla až na výjimky astronomické...

Značkové servisy jsou kapitola sama o sobě... I když před lety, kdy jsem snad poprvé a naposledy něco potřeboval koupit v servisu (magnetický kroužek pro abs čidlo), mě příjemně překvapil servis MB v Praze na Chodově s cenou toho kroužku snad jen 2 stovky. Až pak samotná výměna v domácích podmínkách by byla práce k nezaplacení, kdyby nešlo o rodinu :)

@re4zon: A za kolik dráž je teda ještě v pořádku?

hodnocení

0x
No pěkně vas natáhl
autodilyparts.cz/...
Počítam vzal to v kelině na svou slevu a vam napalil plnou keli cenu
Ted uz neudelate nic přiště se ptat na cenu a lip vybirat servis

re4zon
hodnocení

0x
Branit? Ne. Je to normalni? Ne. Je to bezne? Ano. Prakticky zadny servis dneska nema tu slusnost rict, kolik chteji za praci. Tak delaji tyhle prasarny a cenu prace schovavaji do ceny dilu. U slusneho servisu jde domluvit, ze si dily prinesu vlastni s podminkou, ze na sebe beru riziko nekompatibility a zaplatim jim za praci vic. Takovych je ale tak 10%, u zbytku se plati ve skutecnosti za praci 2x-10x tolik, nez je na fakture.
Je to tak, dneska není moc takových blbu jako já, že díl nechám za nákupní cenu včetně případné slevy + max něco drobného za jeho sehnání a cenu za práci počítám transparentně zvlášť. Nepotřebuju zbohatnout, jen se uživit.
re4zon
Ne blbu, ale solidnich. Tvrdit zakaznikovi, ze dil "bezne" stoji 5000, kdyz ho kupuju za 1500 a da se sehnat i za 1000 je uz prakticky podvod, i kdyz legalni. Holt si vetsina lidi neumi cenu tech dilu najit a zbytek nema jinou moznost nez to akceptovat. Ovsem co tomu nahrava predevsim je neochota lidi za praci zaplatit, aspon papirove, kdyz si das hodinovku 2000, vsichni se budou chytat za hlavu. Kdyz jim tvrdis ze delas za 500 a na dilech je oberes o 10000, budou hrozne spokojeni, jak usetrili..

riva
hodnocení

0x

Bránit se nemůžeš. Pokud ti předem řekli orientační cenu a tam se vešli, tak buď spokojen. A nehledej, že bys díly nakoupil levněji. To už se rovnou můžeš pustit do opravy sám, což doporučuji, ale není to pro každého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]