Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Měli jsme závadu na zadní nápravě brzdy. Po opravě jsme zaplatili za brzdový třmen s označením TRW BHQ930E cena s daní 4629kč. Na internetových stránkách stejný díl s označením je cena 2285kč. Muže se zákazník bránít vuči servisu když mu zaučtovali takový rozdíl v ceně? Děkuji za vysvětlení.
Co sis tam dohodl to máš.
btw Pema ho má za 1753,- a kvalitou srovnatelná alternativa je za 858,- Káčé, samo že včetně DPH..
Takhle se rejžuje, servisy zneužívají neznalost, jak přijde hejl tak ho oškubou co to jde. Já to vyřešíl že to dělám sám, takže výměna třmenu (naprosto jednoduchá záležitost) by mě vyšla na 2k (a to tam počítám i svůj čas 1k/h)
Slyšel jsem, že tyhle věci se "repasují" systémem, že buďto se díl koupí za vyšší cenu, nebo se odevzdá ten starý, vymontovaný a zaplatí se cena nižší, protože ho zrepasují. To ale nic nemění na tom, že si myslím, že to oni koupili díky slevě za to, tě odebírají třeba za 1000 bez DPH a naúčtovali tenhle výcuc z prstu.
Zrovna tady u TRW BHQ930E se objevuje vratná záloha 160,- Kč. Pema ho má bez vratky, Motora s touhle vratkou, takže tam je dražší o těch 160,- pokud nevrátíš starej. Servis ovšem starej vrátit mohl, takže tahle poznámka je bezvýznamná...
Přehodit třmen je na půl hoďky i s kafem, takže dělali v sazbě nějakých 6k/h
Nechci se tady zastávat servisu, ale je poměrně běžná situace, že zboží prodám za dráž, než jsem koupil. Už jen z ohledu, že od dodavatele při B2B mám záruku 12 měsíců, mnohdy jen 6, ale zákazníkům musím ručit 24 měsíců. Pokud mi někdo přijde reklamovat za 15 měsíců alternátor, tak to platím z vlastní peněženky. Někam taky musím promítnout ten čas, který strávím objednáváním, skladováním dílů atd... Nicméně mám stritkně dané, že díly prodávám za maloobchodní cenu, to za kolik si ho koupím je už moje věc.
Ono ve značkovém servisu to taky nebude úplně zadarmo... Tam jsou ceny za díly zpravidla až na výjimky astronomické...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.