Na dutiny auta se bud používají UBS pistole, ale jak jsem se díval tak všechny mají hodičku max 50cm. Nebo spreje které mají hadičku klidně i přes 1m. Dají se sehnat UBS pistole i s delší hadičkou, nebo je lepší si raději připlatit a stříkat sprejem? Jaké značky přípravku mi doporučíte na starší vozy aby to mělo i účinek pozasavující již vzniklou korozi.
Na již bující korozi mám nejradši olej, případně s voskem. Olej je dlouho tekutý a postupně navzlina i tam, kam se vosk nestihne před zatuhnutím dostat a tam, kde koroze pracuje a vznikají tam nová místa k ošetření.
Je to uzavřená tlaková pistole, takže do ní můžete naliít skoro cokoli. Hadička má cca 100 cm, delší by neměla smysl, nemáte pak pod kontrolou, kam jste ji natlačil.
Starou rezavou O1 jsem teď stříkal jakýmsi voskem z Allegra a trochu naředil naftou, aby to líp vzlínalo.
Pro srovnání s mnou používaným upraveným hasičakem - ta pistole tlačí do hadicky samotnou tekutinu z nádoby, nebo v nějakým poměru se vzduchem a tvoří tak mlhu? (Jako ten můj hasicakovej vynález).
Tohle jsem koupil proto, že to není princip fixírky, je to silnostěnná tlaková nádoba a tekutina je vytlačována tlakem vzduchu samotná, bez smíchání se vzduchem.
Díky, proto se ptám, právě ty na principu fixirky jsou strašně závislý na hustotě, takže po různých pokusech jsem nakonec vychytal až ten svůj hasicak, kde mám náplň pod tlakem a vzduch vlastně se vlastně přidává až na výstupu malou dírkou k té vytlačované kapalině, takže to funguje s čímkoli. Teď jsem na jedný fabii měnil prahy a ubs pistole mi z kartuše z allegra hustý "krabaty" vnější nástřik nevytáhla ani s 10 barama, musel jsem ho naředit, jinak to až po delší době jen semtam vyprdlo trochu hrudek.
Proto jsem ji za 700 vzal. Jinde tyto pistole stojí přes 3000, což by se mi na 3 auta nevyplatilo a raději bych to řešil třeba předělávkou jiného typu třeba ostřikovací pistole, kde sice nádoba z tenčího o plechu, ale reálně by to rozumný tlak zvládlo. Taky se mi zde líbí to připojení hadičky rychlospojkou. Jsou k tomu dvě hadičky, jedna klasická s tryskou a druhá se zahnutou tryskou (jen zplácnutá kovová trubička) se závažím. Předpokládám ke spuštění do uzavřených nádob. Podívám se, jestli je tam nějaká minidírka pro míchání se vzduchem, ale spíš ne.
Tak jsem to dnes po použití zkoumal a ten přepouštěcí otvor vzduchu pro tvorbu mlhy tam podle chování je, vzduch jde tryskou jak do nádoby (opravdu je tam mosazná tryska), tak do výstupu. Asi tam někde v příriubě bude i tato druhá tryska, ale zvenčí vidět není.
Venca72: už jsem to tady někde psal, jako hadičku do dutin používám hadičku id regulace sklonu světel z favorita/felicie, ta je tvrdá a dá se tak strčit až daleko do dutin, prakticky třeba práh by šel pohodlně tak nějak vystříkat jen dirama na koncích, případně i jedinou uprostřed. Jinak když jsem kdysi laboroval s různýma fixirkama na vysavač, tak jak jsou ty dutiny v autě různě propojený a byl tam velke průtok vzduchu, olejová mlha klidně vycházela i z opačného konce auta, od předního sloupku prošla až do podélníků v kufru
bear
Kdo tu hadičku dneska má?
Ani já už něco takového nemám a to byl Favorit velké hobby
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.