Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozpoznani motoru Opel corsa 1,2 ecotec 2001,

Od: milanpancho* odpovědí: 2 změna:

Prosím,nevíte někdo s určitosti,zda u motoru 55Kw,mám rozvodový řemen,nebo řetěz?Dal jsem auto do mistniho vesnického autoservisu na výměnu rozvodového řemene.Tam mi řekli,že si nemusím dělat starosti,že mám rozvodový řetěz.Přesto je mi divné,že pryžový řemen po levé strně motoru vede přes klikovou řemenici,alternator klimu a vačkovou hřidel.Nevíte někdo,že když mám rozvodový řetěz,proč jde ještě pryžový řemen na vačku?Auto bylo dovezeno z Italie.Dost mi na odpovědi záleží.Děkuji M.P.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

5x

Má opravdu rozvodový řetěz. Řemen který popisujete není rozvodový. Rozvodový řemen se liší od rdážkového řemene tím že má zuby napříč řemene (né podélně). Navíc "rozvoďák" je vždy pod krytem

doplněno 13.09.10 14:45:

To co považujete za vačku, je vodní pumpa. U tohoto motoru jsou vačky dvě (DOHC)

ar*
hodnocení

3x

tady ho máte v "řezu"

Rozpoznani motoru Opel corsa 1,2 ecotec 2001,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]