Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou celoroční pneumatiky dobré?

Původní název otázky: Vesele přehazuji kola

Od: babajaga® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Mám letní i zimní pneu na discích. Takže ani pro nešikovnou starou ženskou žádný problém. Hevírek, povolím, přehodím, utáhnu. Když přijede syn, dotáhne, co jsem nezvládla sama. Jenomže:

Syn po prohlídce a změření vzorku mého obutí zjistil, že mé zimní gumy už nebude možno v další sezóně použít, jsou příliš sjeté. Čekají mě nové.

Vnuk mi poradil tzv. "celoroční." Bez nutnosti přezouvat.

Co si o tom myslíte? Letní mám pěkné, těch by byla škoda. Ale ty zimní potřebuji.

Používáte celoroční? Jaké jsou jejich výhody a nevýhody? Klidně piště své zkušenosti, návrhy a třeba i ptákoviny. Vždycky se z toho dá vybrat něco podnětného. Děkuji vám předem za názory. Jaga.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

4x

Postupně přecházím na celoroční u všech aut.

1. Není u nás zas tolik sněhu.

2. Nenajedu tolik kilometrů (s auty najezdím pod 15 000 km ročně).

3. Vyhnu se pakárně s čidly tlaku v kolech.

hodnocení

4x

Používám celoroční a nemusím nic měnit a nic skladovat :)

hodnocení

2x

Celoroční jsou jakýsi kompromis, nedosahují kvality letních v létě a zimních v zimě. Pro běžné ježdění bez větších nároků v průměrných podmínkách ale celkem vyhovují.

hodnocení

0x
Ja osobně preferuju sadu zimní sadu letni
Ty celoročky sem daval na dcery auto a ta uz je po lonske zimě nechce prej to neni ono a když bylo občas namrznuto tak se stim bála takže prej pude do mnou ověřených zimních klebrú

Kdybys jí to neřekl, tak to neví...

hodnocení

Jinak - bydlím v našem rovném úrodném Polabí- Pardubicko. Sníh a led jsem viděla naposledy, když jsem čistila a rozmrazovala mrazák. Do hor v zimě nejezdím.

Přikláním se proto zatím k těm univerzálkám. Jaga.

Každému bude vyhovovat něco jiného.
Já jsem rád připraven i na tu nejméně pravděpodobnou variantu.
Nasněží, namrzne a z vážných důvodů budu potřebovat vyjet, do cesty mi uklouzne chodec a já díky celoročkám nedobrzdím...

hodnocení

0x
Mám nové auto a nahodím teď celoročky. Měl jsem vždy dvě sady, ale zabralo to půl sklepa a s hrkajícími koleny je to čím dál těžší smýkat. Nokiany to jistí...

hodnocení

0x

Měním na dvorku letní/zimní, asi půl hodiny.

1) Zkontroluji stav dezénu i pneu z vnitřní strany, odstraním zapíchnutý šmejd (jednou docela slušný pokřivený hřebík). Zkontroluji brzdové destičky a brzd. disky.

2) Sejmutá kola občas odvezu na vyvážení, mnohem levnější neb neplatím montáž a nespěchám, takže i sezónní sleva.

3) Vzhledem k ceně auta, nákladům na provoz, mít dvě sady disků s pneu je zanedbatelný více-náklad na provoz. Stejně za životnost auta je všechny sjíždím a nevyhazuji neojeté. A letní mohu brousit delší dobu (výhoda vůči celoročním).

4) Klid v mysli, snížená brzdná dráha, rezerva v zatáčkách. I při opatrné jízdě je někdy nutné řešit krizové situace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]