Nejste přihlášen/a.
Zdarec,
podzim a nutnost přezouvat se pomalu blíží a tak už teď rozjímám nad novým obutím. Teď mám po předchozím majiteli na předku Michelin Pilot Sport 4 a na zadku Conti PremiumContact 6. Druhou sadu disků nemám a kupovat nechci a tak zvažuji, že bych poprvé v životě šel do celoročních pneumatik.
Co byste mi doporučili? Tracmax co mám na Alfě asi kupovat nebudu. :D Všichni velcí výrobci jako Michelin, Continental, Goodyear mají šípový vzor...prý dost hučí. Objevil jsem pneu od Nizozemského výrobce Vredenstein. Za ty prach má dobré indexy i hlučnost je dobrá, ale hlavně...snad jako jediný má skutečně hybridní vzorek pneumatiky. Mělo by to být přímo pro EV.
Co se týče této značky, tak jsem akorát našel na netu, že není špatná, že všechny recenze pneu jsou dost subjektivní a že údajně velcí hráči jako výše zmiňovaní si podplácí ty recenze aby si udržely trh. Mně se líbí ta cena, ty indexy a ten vzorek ale jestli je někdo má a řekne mi, že je to jebka a že Continental je lepší, tak asi půjdu do nich a nebo si rád nechám doporučit jiné.
Zmiňované pneu: pneu-kvalitne.cz/...
Na Tesle Model 3 jsem aktuálně dojezdil Michelin Crossclimate 2 XL za nějakých 55tis km. Mají zhruba 2-3mm, do listopadu se to dojede. Už mám koupené Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3 XL s-i, které budu teď zkoušet. Michelin fungoval skvěle, s Pirelli Cinturato jsem měl taky dobré zkušenosti na předchozím autě.
Takový dotaz... když plánujete používat jen jednu sadu kol, tak ty celoročky budete vyhazovat jak budou mít pod 4mm? I když jsou celoroční, tak v zimě nesmí mít vzorek pod 4mm.
Jinak s celoročkami zkušenosti nemám. Vždy jsem měl dvě sady kol a sám si je pak doma přehazoval. Dříve jsem požíval Dunlopy, pak na elektru (motor 80kW) na zkoušku Nokiany (strašně rychle zmizly) a opět se vrátil k Dunlop. Nyní na druhém elektru (230kW) mám už na zimu koupené GoodYear na zkoušku, tak uvidím.
Vaše vytipované gumy mají psaných 70dB hlučnost. To mi přijde stejné jako spousta jiných. Nebudou tedy nějak tišší.
@bery když zkušenosti nemáte, tak se do toho nemontujte, akorát vypouštíte lži. Stačí si přečíst zkušenosti jiných, kteří je alespoň mají
narazili jste tady na těžkého elektroborce-jiný názor se nebere než ten jeho .. a že to elektro je těžká kráva - to je lež.. a že by ty pneu zn toho důvodu odcházely rychleji je taky lež ...
 .. a že to elektro je těžká kráva - to je lež.. a že by ty pneu zn toho důvodu odcházely rychleji je taky lež ...
Ano.. mohou trpět víc. Je to ale vše jen o stylu jízdy. Pokud budu jezdit stylem plyn na zem, zatáčkou až skoro gumy kvílí a chvíli na to brzda že je čumák auta zabořený až k zemi, tak opravdu ty gumy moc nevydrží.  Jak tu bylo správně podotknuto, tak je to vyšším krouťákem, vyšší hmotností a taky většinou účinějšími brzdami. Když to například ty mé dvě tuny dokáže zrychlit na 100 za 6s, tak je to i dokáže ubrzdit v podobném stylu. Mám ale dojem že mám stejné brzdy jako vyšší verze mého auta, která dává tu akceleraci dokonce za 3,6s. Číňanům se asi nechtělo dělat moc rozdílů ve výbavě .
 Jak tu bylo správně podotknuto, tak je to vyšším krouťákem, vyšší hmotností a taky většinou účinějšími brzdami. Když to například ty mé dvě tuny dokáže zrychlit na 100 za 6s, tak je to i dokáže ubrzdit v podobném stylu. Mám ale dojem že mám stejné brzdy jako vyšší verze mého auta, která dává tu akceleraci dokonce za 3,6s. Číňanům se asi nechtělo dělat moc rozdílů ve výbavě . Dá se ale jezdit i jinak... jako člověk... a pak gumy vydrží podobně jako na spalováku.
 Dá se ale jezdit i jinak... jako člověk... a pak gumy vydrží podobně jako na spalováku.
Každopádně s takovýmito parametry auta a pokud jezdím sportovním stylem, tak je jen o důvod více nešetřit tolik na gumách. Celoročky prostě nejsou ideální. Jsou to kompromisy pro defenzivní styl jízdy.

No ty Pilot Sport 4 a PremiumContact 6 co tam momentálně mám mají obojí 71db. Což mi příjde na letní premiový pneumatiky dost...ale zas jsou XL, takže tam to asi lepší nebude.
Velice mě ještě zaujaly tyhle: pneuboss.cz/...
a nebo pak risknout ten Vredenstein. pneumatiky.cz/...
A nebo pak ty pneumatiky přehazovat ale s tím je moc velká práce. I když auto mi píše, že zadní kola mají nízkou hloubku dezénu a je nutné naplánovat servis ale realně mi příjde, že ty zadní gumy jsou ještě ok celkem. Asi je to moc citlýv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.