Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedaří se odvzdušnit brzdy

Od: jerry odpovědí: 2 změna:

Zdravím. U svého auta octavia 2 ABS/ESP jsem měnil zadní třmen. Pak mi začal povolovat pedál, tak jsem vyměnil hlavní brzdový válec. To propadání se spravilo, ale pořád nemůžu docílit toho, aby pedál byl pevný. Pedál je pořád měkký a chová se zvláštně. Třeba jeden den je měkký a má delší chod a druhý den je pevnější a má kratší chod. Může to dělat vzduch? Odvzdušňoval jsem to několikrát plničkou a diagnostikou podle dílenské příručky. Zadní třmen jsem poklepával a různě natáčel, tak že by tam vzduch být neměl. Ještě jsem četl, že někomu pomohlo odvzdušnit hl. válec pak vstupy a výstupy z ABS. Nemáte nějaký nápad? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Zkus to odvzdušnit jako spojku. Vem si stříkačku ideál 100ml a víc a přes hadičku vstříkni brzdovku přes třmen do nádobky a ideálně přes odblokovanouESP trasu v kostce přes diag.

Naber 3/4 obsahu a natažením na 4/4 vytáhni vzduch, který tam je při připojení hadičky se stříkačkou na spoji. Pak teprve tlač čistou kapalinu bez bubliny do systému.

hodnocení

0x

zažil sem s kamarádovo dvojkou podobnej problém měnili se vzadu oba brzdiče a pedál nestál za nic vzali sme to na louku a šotolinu a dali tomu nářez stylem plyn a brzda do abs

pak sem jen vzadu vytočil odvzdušnovák a nechal to cca 10 minut jen volně protékat a srovnalo se to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]