Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Totožné oleje

Od: lorenc odpovědí: 7 změna:

Zdravím.

Objednal jsem si přes e-schop olej na výměnu Motul Scooter Power 4T 10w-30 1lt za 229 kč,doručen byl Motul Scooter 4 T Power podle e-schopu cena 291 kč.Psal jsem na e-schop,ten tvrdí,že jsou to totožné oleje.Pokud prý najdu katalogové číslo 105936(to jsem našel),prý jsem dostal správný olej.Podle e-schopu jsou ta katalogová čísla u obou olejů stejná,ale proč jsou tam rozdílný ceny(viz. foto z e-schopu)?Díky za reakce.

Totožné oleje
Totožné oleje #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Mají přece jiný víčko:)
A dostal jste dražší místo levnějšího, tak určitě bude lepší:)
Mimochodem, do jednoduchého motoru skútru by určitě vyhověl i olej s podobnou cenovkou za celý kanystr, u skútru bez spojky v oleji nejsou potřeba nijak specifické vlastnosti.
lorenc
hodnocení

Olej je do Kymca Dink 125,rv.2008.Mě je divný,že oleje mají stejný katalogový čísla,a přitom ten dražší je 100% syntetika a druhý minerální,jako mám nyní v motoru.A přece ho nemohu vyměnit za syntetiku.

Minerální, polosyntetika, syntetika, to je fuk, dneska jde jen o reklamní taháky skrz různě nazývané metody zpracování olejů. Řešil jsem to, dodnes nevím, jestli správně, jen jednou - po generálce motoru u favorita. Tenkrát na základě rady, že minerální olej je údajně odolnější proti přepalovani při vyšších teplotách, které mohou hrozit při záběhu nových pístu kvůli vyššímu tření.

hodnocení

1x

Iný typ balenia,iný výrobný závod,iný nákup, rozdielná predajná cena.

hodnocení

0x

Někdy dávno se říkavalo že minerál líp maže ale míň vydrží a naopak.Ale to už dávno neplatí.Jinak ten váš skutr umaže aj nějaký "stolní".Mám taky čínu kentoyu (2010) a měním teď jednou za dva roky za ten co mi zůstane od aut a kupodivu ten motor je snad jediné co jsem na tom zgarbovi nespravoval

doplněno 13.09.25 22:48:

Ano,ten jeden válec,klikovku a dva ventily opravdu stačí

lorenc
hodnocení

Díky za reakce.Tak tu syntetiku naleju.Ale pro přijíště:Auto mě jezdí na naftu a vždy nějaký olej(ElfEvolution Turbo diesel10W40) zbude,mohu ho dát i do toho zgarba?Nejezdím s tím skůtrem zrovna jen okolo komína,tak abych někde nezůstal stát kvůli oleji.

asd1
hodnocení

0x
Jak pise Slavco, stejný olej, ale může být vyrobeny jiný rok, v úplně jiný fabrice za úplně jinou cenu atd. Nic divnyho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]