Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demontáž prutu autoantény

Od: kubinec® odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
prosím vás, ještě jsem se s takovým problémem nesetkal. Chtěl jsem zajet do kartáčové myčky,ale nepodařilo se mi povolit prut autoantény. Moje veškerá síla nezabrala a už js m pomalu cítil, že snad deformují střechu. Raději jsem toho nechal a myčku opustil.
Tento typ antény nemá prut pevnoy se základnou, že? Prostě nemám odvahu umýt kartáčema auto a nechat tam prut antény.
Máte nějaký možný fígl jak ten prut odmontovat,(pokud to teda jde), nebo můžu být bez obav a zajet do kartáč myčky?
Děkuji

Demontáž prutu autoantény

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Tento prut není potřeba demontovat. Je krátkej. A dnešní myčky třeba na MOL a Shell mají kartáče formou filcových popruhů. Mám střešní okno a i vidím, jak kartáče mění směr otáčení, aby prut lehal a né byl podebrán a vytrháván ze střechy (i ten delší, kterej jsem měl na Felicii).

Takže neřeš to a zajeď do některé z těchto myček. Vyhnul byl se Globusové, Orlenu a OMW. Tyhle myčky mě dokonce servaly krytky střešních hagusů.

...

Jinak, jak nikdo nenamazal vazlenínou závit, tak ti zarezl a proto nejde povolit.

Silou ti akorát napraskne to kopýtko s předzesilovačem a pak prasklinou do něj nateče voda a měníš anténu celou a originál je drahej a nějaká druhovýroba moc neřeší vodotěsnost a do 3 - 6 let odejde stejně.

doplněno 11.09.25 12:36:

skoda-dily.cz/...

Čím to ideálně (nové) máznout? Nepomohl by i kontaktol?

riva
hodnocení

0x

Odšroubovat se to má snad tady (pokud byste se snad pokoušel to odšroubovat až u střechy):

Demontáž prutu autoantény #2

re4zon
hodnocení

0x
S kratkym prutem do mycky klidne. A odmontovat tak, ze tam vecer striknes konkor nebo wd a rano chytnes prut do klesti co nejbliz zakladne a opatrne, plynulym pomalym pohybem velkou silou ho povolis, rez utrhnes lehce. Prut asi klestema znicis, tak si priprav novy.

hodnocení

0x

šroubení na anténce je většinou z bronzu, tak asi nejlépe něco na povolování zrezlých šroubů, silou to akorát křupne a máš problém, Začal bych "proklepáním" rukojetí šroubováku a trpělivost..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]