Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Po dědovi je k mání garážovaný 25 let starý Renault Twingo. Chystáme se k likvidaci, děda už nebude jezdit, nikdo ho nechce. Jezdí to, nerezavé, TK by to ještě určitě prošlo. Opravy nejsou předpokládány, na ty 2 roky. Máme větší zahradu. A když si uvědomím, že za zahradní sekačku bych dal 50 000 Kč, za Vari traktor s vozíkem podobně, neštimuje mi to. Cenu toho auta vidím na 15 000 Kč, možná. Tam je blbá ta eko daň navíc. Udělat z toho povoz na zahradě, kurník pro slepice? ... Netuším.
Souhlas, prodat. "Bursíkova" vláda si tenkrát myslela, že si lidi s nižšími příjmy začnou kupovat jen nová auta
. Lidé jim to psali, že to takhle nefunguje, že tu nežijí jen milionáři. A teď to samé s elektromobilitou.. Někteří politici byli a jsou úplně mimo realitu.
Hmm, jenže to k tomu může pak ještě natankovat plnou a moc zisku mu z prodeje nezbyde. To už má jednodušší to odvézt na vrakáč a nechat to zlikvidovat. Odpadne mu dohadování se s vychcánky, trávení času přepisu...
Jestli to chce zkusit prodat, tak bych dal prostě inzerát jak chce. Buď to někdo koupí nebo ne. Další investice mi při ceně toho auta už přijdou kontraprodutivní.
Nesmysl, stačí dát do depozitu (= nemusí mít POV) a pak z toho kurník může udělat. Po roce nahlásí že furt stojí na zahradě. Pokud bude likvidovat, tak autovrak může být i nekompletní (rozdíl je že kompletní musí vzít zdarma, z anekompletní může být poplatek)
Ale pokud to je v dobrým stavu tak je škoda sešrotovat.. Nejspíš to dokonce vydrží jezdit dýl než funglovka plná kokotin (kdy za pár let nejspíš přiletí oprava za X desítek tisíc ![]()
Hodil bych to na vrakáč. Shánět někoho kvůli možná 15 tisícům, a pak se s ním ještě dohadovat, že na 25 let starém autě něco (kupodivu) nefunguje jako u nového vozidla, to by mi za to nestálo.
Proc dohadovat? Staci to rovnou prepsat pri prodeji a pak uz se s kupujicim nemusim bavit. Soudit se v pripade "problemu" kvuli 15t nebude a i kdyby, tak si troufnu tvrdit, ze takovy soud nemuze vyhrat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.