Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyměnit či nevyměnit rozvodový řemen

Od: eda19 odpovědí: 11 změna:
Zdravím koupil jsem auto diesela a předchozí majitel mi nebyl schopný říct jestli měnil rozvody či ne. Má to najeto 217 000 km a stav řemenu je viz foto.
Vyměnit či nevyměnit rozvodový řemen

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Neznámé rozvody se mění vždy co nejdřív, hlavně u motorů, kde hrozí potkan.

hodnocení

3x

VYMĚNIT! A co nejdříve!

hodnocení

2x

vymenit a komplet s vodni pumpou pak olej vsechny filtry a olej v převodovce

bear

A novou chladící kapalinu, když mění pumpu. Obsahuje inhibitory koroze, pomáhá zvyšovat bod varu a mazat pumpu.

to předpokládám že ten co to bude dělat udělá automaticky *palec*

vernon
hodnocení

0x
Tak nový nebo čerstvě zaběhnutý, není podle toho snímku určitě. Raději vyměnit...
daniela1

No já když ho tak vidím, tak bych preventivně snad ani nestartovala. :-D

k2

@daniela1: Proc?

bear
hodnocení

0x

Ty proleženiny od zubů napříč jsem viděl na řemenu Continental, který měl po výměně 10 000km. Sám jsem ho dělal.

Takže podle toho bych stav nehodnotil. Navíc po vnější straně řemenu se dole odvaluje hladká kladka.

Co by mě nenechalo klidným jsou mikrotrhliny po steření materiálu, které jsou vidět po zvětšení fotky.

Jak píše daniela. Ten řemen už bych nestartoval a hned měnil.

bear
08.09.25 19:28
Vyměnit či nevyměnit rozvodový řemen #2
Taky se přikláním k okamžité výměně. Co jsem měnil u několika benzínů po cca 90-150tkm (předepsáno 90), tak proti tomuhle byly řemeny jak nové.
Ale ani tohle na fotce určitě pořád není nic proti neznámému stavu řemenu u dvacetiletého Ducata ve firmě, kde za celou dobu žádný pamětník o výměně rozvodů neví... Začal jsem to teď řešit po tom, co se ke mě mimochodem doneslo, že pleskání utržených 2 ze 7 drážek "klínaku" řidič na cestě "opravil" nožem, takže se vlastně nic neděje:) Pod rozvodama si tam představujou nějaký dráty ke světlům, holt zahradníci, hlavně že to jezdí. Olej jsem tam v tom minule taky měnil po cca 10 letech, kdy to do servisu jezdilo jenom na nutný opravy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]