Nejste přihlášen/a.
Vyběhl na mě tento článek.
Kdo pojede jako první? Řidič, který je na hlavní, anebo ten druhý, co má přednost podle pravidla pravé ruky, to neuhodnete.
Asi u nás by to dopadlo stejně.
Ale mimo jiné je v článku napsáno:
řidič odbočující vpravo musí dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen
Ale pokud nedá přednost vozidlu jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu které tam nemá co dělat - kdo bude viníkem?
Nedávno se mi stalo - což s tímto nesouvisí.
Odbočoval jsem na T křižovatce vlevo.
Vozidlo které stálo za mnou se rozjelo současně se mnou ale hned to vzalo vlevo protisměrem.
dopustilo se nějakého přestupku?
Vlastně začal předjíždět už při odbočování.
Pokud to nebude jasné dám odkaz.
Robíte z komára somára, pletiete veci ktoré vytrhujete z kontextu a robíte z toho senzáciu len na základe dohadov. Opitý vodič tiež nemá byť naceste,no to neznamená,že keď dôjde ku nehode a on ju nespôsobil,tak je vinný on,lebo tam nemal čo byť lebo je opitý. Tak isto je to stým vyhradeným pruhom, máte dať prednosť pri odbočení do prava a nie riešiť či tam ten môže alebo nemúže byť.
Teď jsem si všiml, že jste dva. To ty tady meleš ty nesmysly, co? Tady nejde o to, jestli tam někdo má být nebo nemá, tady jde o to, že nemá žádnou povinnost přednost mu dávat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.