Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ručni brzda fabia 2

Od: tok odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám volnou ručni brzdu na Fabia 2 dnes jsem koukal že do dotahnu ale centralni matice už je na doraz da se to ješte nekde štelovat? Brzdové bubny měněny nedavno. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Tvl... V bubnové brzdě jsou samostavy.

Musí fungovat a přeskočit sami v době, kdy se ručka zatáhne a několikrát prošlápne brzdový pedál.

Na ručce se seřizuje pouze chod ručky, ne vůle na bubnech!

tok
hodnocení

asi jsem to špatně napsal bubny měněny před rokem... ten centralni šroub u rucky už je na doraz jak to udelat abych mohl povolit na kraj a pak jen ladit ručku po čase?

bear

Umíš číst? *nevi* Zkus video

Jedině seřizovací matku podložit, třeba osmičkou matkou. Ale je ro divný, že rozsah nestačí, ale taky se jsem narazil na vadný pakny, Meyle, jedna díra (od čepu páky) v obou vyvrtaná asi o 3mm jinde, takže ani samostavy úplně dole nestačily a páka brousila o náboj a nebylo kam dotahovat.
bear

@bery... to chceš, aby mu vyskočili pístky z prasátka a nebo se kousli, až vyjedou moc ven či vyteče brzdovka a přestane brzdit úplně?

Buď to blbě složil a nechápe, jak brzda funguje a nebo tam dal staré moc sjeté bubny na které nová pakna nedosáhne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]