Nejste přihlášen/a.
Prodal jsem moped u kterého jsem měl placené povinné ručení u pojišťovny Kooperativa a potřeboval bych to povinné ručení zrušit. Dá se to vyřídit i nějak přes internet bez návštěvy pobočky a máte s tím někdo už nějaké zkušenosti? Po přihlášení do Klientské zóny jsem tam možnost zrušení smlouvy nikde nenašel. Našel jsem pouze Žádost o ukončení pojistné smlouvy ( koop.cz/...). Je tam ale mj. uvedené, že "Totožnost pojistníka nebo jiné osoby se ověřuje na základě předloženého platného průkazu totožnosti (občanský průkaz, cestovní pas, řidičský průkaz nebo povolení k pobytu)." a z toho by vyplývalo, že to přes internet asi bohužel nepůjde, protože přes internet jim asi nepůjde předložít OP k ověření moji totožnosti.
U Generali jsem nikam nechodil. Nový vlastník vozidlo přihlásil a pro jistotu mi poslal fotokopii nového malého techničáku. Pojišťovny vidí údaje v registru vozidel a přes internet jsem požádal o ukončení pojištění a nějaké požadované dokumenty k žádosti přiložil. Žádné ověřování totožnosti, bankovní identita a podobně.
Pojištění ukončili a poslali zbytek peněz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.