Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení pojistné smlouvy na povinné ručení

Od: pr odpovědí: 3 změna:

Prodal jsem moped u kterého jsem měl placené povinné ručení u pojišťovny Kooperativa a potřeboval bych to povinné ručení zrušit. Dá se to vyřídit i nějak přes internet bez návštěvy pobočky a máte s tím někdo už nějaké zkušenosti? Po přihlášení do Klientské zóny jsem tam možnost zrušení smlouvy nikde nenašel. Našel jsem pouze Žádost o ukončení pojistné smlouvy ( koop.cz/...). Je tam ale mj. uvedené, že "Totožnost pojistníka nebo jiné osoby se ověřuje na základě předloženého platného průkazu totožnosti (občanský průkaz, cestovní pas, řidičský průkaz nebo povolení k pobytu)." a z toho by vyplývalo, že to přes internet asi bohužel nepůjde, protože přes internet jim asi nepůjde předložít OP k ověření moji totožnosti.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

0x
Bankovní identity nebo e-občanky využít nelze? Bych se divil

sosacek
hodnocení

0x

Zavolat na pobočku a nechat si poradit. Dělají to schválně složité, aby nepřišli o "dušičku". :)

riva
hodnocení

0x

U Generali jsem nikam nechodil. Nový vlastník vozidlo přihlásil a pro jistotu mi poslal fotokopii nového malého techničáku. Pojišťovny vidí údaje v registru vozidel a přes internet jsem požádal o ukončení pojištění a nějaké požadované dokumenty k žádosti přiložil. Žádné ověřování totožnosti, bankovní identita a podobně.

Pojištění ukončili a poslali zbytek peněz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]