Nejste přihlášen/a.
Zdar, nevíte od jakého auta to může být? Jakou to má cenu
Díky
lomená tyč od volantu k řízení
Škoda Felicia do roku 96 st. typ. volantová tyč a držák páček s kontaktem na kroužek klaksonu volantu.
St. typ volantu poznám podle sběrače na klakson (mosazný čep)
Dále chybí tisícihran redukce, takže na novej typ M98 a vejš 2001 to není i k vůli krátké délce co trčí od toho plastu (díky bagu jsou hřídele co trčí delší a jsou včetně redukce na jmený tisícihran co používá VAG dodnes.
Kardany a tyčka pro volanty bez airbagu (tyčka s airbagem musí mít deformační vlonovec s plechu). Ne holá hřídel s kardany.
Takže model 94,95,96
Pokud je na kardanu hrubej tisícihran co se strká do hřebenu řízení u pedálů, tak je to typ na servoposilovč a pokud jemnej, tak je na verze bez posilovače.
Cena 200kč max.
Tak na to znovu koukám a napsal jsem ti to přesně naopak.
Je to hřídel volantu z novějšího typu Feldy 97 - 2001.
Krátká hřídel = pro hluboké volanty (kulaté klaksony - ne ty elypsové a čtyřrameny bez bagu s krytkou)
Chybí ti tam jen ta redukce pro ty volanty. Bez ní se tohle řízení nedá použít ani do Favorita nebo st. typu Feldy, kde je hřídel, která trčí víc ven.
moc ti děkuju, jsi znalec v těhle autech
Takže to shrňme- bez té redukce je to jen na novější feldy
kdybych měl redukci tak je to i na starší feldy a favority, je to tak?
Právě ta redukce dělá z hrubého malého tisícihranu tlustý větší velejemný tisícihran.
Takže díky redukci nasadíš nové typy volantů. Včetně volantů Superba 1,2,3, Yeti, Rapid, cokoliv, když vyřešíš převod tlačítek klaksonu (bavíme se jen o té tyčce).
Nové typy volantů jsou ovšem hluboké k vůli hluboké zástavbě, aby se do volantu vešel airbag.
Díky tomu Felda tyčky zakrátila, aby volanty netrčely.
...
Bez té redukce to můžeš použít jen na Feldy 97-2001, kdy to tvé poslouží jen jako náhradní díly, když si tu redukci někdo přendá na to tvoje a staré vadné třebas zahodí.
Kdyby ta tyčka byla více trčící ven, tak bych ti napsal, že to pásne na Favorita a Feldy do MR97. Ale tím, že netrčí, tak se použít do Favoritů a Feld 94-96 NEDÁ. Bohužel...
Možná někdo, kdo neřeší délku hřídele k vůli oplastování sloupku, tak by mohl použít na malotraktorek nebo nějakou kárku pro děcka a pak bez té redukce lze nasadit staré volanty Š120, Favorit a Felda s elypsou klaksonem.
Takto by to mělo vypadat komplet.
Redukce na krátké tyči M98 - 2001, vlnovec na kardanech verze pro airbag.
Tobě chybí redukce (někdo ji sebral) a chybí zámek se spínačkou (i na mojí fotce chybí)
Osobně asi na vyhození, ale já něco podobného měl na nouzové dojetí, když se kámošovi rozpadl zámek a neodemkl volant a nemohl odjet, tak jsem přesně s tím co máš přijel, přehodil a odjel ke mě, kde jsem mu starou tyč opravil a vrátil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.