Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesta Brno-Ostrava

Od: aaa odpovědí: 14 změna:

Chtěl bych znát názor na tuto cestu. Nevlastním řidičák krátce, ale auto s kterým pojedu je starší a tak mám obavy z dálničního tempa, kolon a kdo ví čeho ještě.

Taky bych musel zakoupit jednodenní dálniční známku, ale zase při plynulé jízdě po dálnici by mohla být úspora paliva ne?

Dalším bodem je úspora času pro dálnici podle mapy.cz jedna hodina tam a druhá na cestě zpět. Čas pro mě není klíčovým prvkem.

Na dálnici pokud pojede tak nastavím tempomat a pojedu klidně pořád pravým mezi kamiony to mi nevadí.

Po dálnici na delší cestě jsem už nejel snad deset nebo víc let a ani nevím jak moc je dálnice Brno-Ostrava v dobrém stavu.

Díky za názor

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Promiňte,ale můj názor je,že pro bezpečnost ostatních byste měl jet autobusem.

mathew
hodnocení

3x

Jestli se u auta s tempomatem bojíte, že nezvládne dálniční tempo tak pro dobro všech ostatních na tu dálnice vůbec nejezděte, pokud nebudete cestující v autobuse.

fero
hodnocení

3x
Železniční trať Brno-Ostrava provozuje společnost regiojet, vlak jezdí v hodinových intervalech, budete to mít bez stresu

hodnocení

0x
Ostatní vás posílalí busem, nebo vlakem, ale nechcete spíš zvážit, jestli opravdu do Ostravy nutně potřebujete jet? Za mě tam nic tak extrovního není. ;)
doplněno 03.09.25 20:53: No tak bez legrace, pokud se chcete kochat, mít spoustu adrenalinových zážitků, baví vás jet 40..50 km/h každou z tisíce dědin, sem tam za traktorem, za kombajnem, za trhlým cyklistou.. a jet minimálně o hodinu déle, tak si jeďte po staré. Pokud chcete prostě rychle dojet do Ostravy, tak bez váhání po dálnici. Samozřejmě si v navigaci ověřte, že zrovna není nějaký problém, ale hnus bývá jen D1 v Brně.

občas si užívám jízdy " po staré" , zvlášť při překotném tempu opravy dálnice kolem Prostějova .Když pravidelně poslouchám Zelenou vlnu, říkám si na jak dlouho to mají předtočené . takže za mě je to občas přes dědiny i rychlejší...

tm
hodnocení

0x
Každý chce jezdit, ale polovina lidí se bojí, čtvrtina se klepe hrůzou... nemůžeme se divit, ze to na silnici vypadá, jak vypadá. Jezdi veřejnou dopravou jako já. U nás se dá dostat téměř všude. Chce to jen víc plánovat a uvažovat. Samozřejmě veřejnou dopravou to trvá déle, ale nemůžete srovnávat bus/vlak s individuální soukromou dopravou. A jak zde píší, pokud nepovezeš těžký náklad, bus je ba této trase o něco málo pomalejší než auto, ale nemáš za nic zodpovědnost, můžeš se po cestě najíst, schrupnout, pracovat...

aaa
hodnocení

Kde je do háje nějaký moderátor?! Sámá hlava skopová tady.

Gratulky idioti

tm
Moderátor je v 7 večer ve zprávách. Tady je to divočina. A jaký je vlastně dotaz?
norman
Pardon, ale odpovědi jsou hodné dotazu. Pokud jste řidič, tak prostě sednu do auta a jedu ne? Pokud nechcete valit 130, zařaďte se tedy za první kamion a jeďte 90 s ním, když Vám o čas nejde.
Já také moc nechápu na co se vlastně ptáte *nevi*
thetruth

Uff, štěstí že jezdíte na druhé straně republiky, a díky tomuhle dotazu sem snad ani nikdy nezabloudíte.

Na blbou otázku, blbá odpověď. Jestli je tohle extrémní problém, ta +/- dvouhodinová cesta potřebujete tolik řešit, tak je HD opravdu lepší volba. Pokud se klepete z jízdy autem ve 130, tak buď nemáte nervy na to řídit, nebo je auto v takovém stavu, že to v kuse nedá, tak fakt lepší se na silnici nevydávat.

mll
hodnocení

0x

Po dálnici jedete mezi betony, po okreskách jedete otevřenou krajinou. Teda neznám Brno-Ostrava. Takže pokud Vás netlačí čas, tak klidně jet oklikou a ušetřit na dálničním poplatku.

Třeba nějaký znalý řidič (těch míst) přiblíží situaci lépe, já nejsem ani znalý ani řidič.

hodnocení

0x

Nevím, jsem řidič, cestu z Brna do Prostějova znám dost dobře, dál do Olmiku už ne tolik, tu jsem znal než otevřeli obchat PV a OL .Ale když vezmu v potaz vyklepávačku čepů za Brodkem u PV až po nebo za Žešov (tedy jestli jsou tam ještě žulové kostky) tak raději po dálnici i když po dálnicích nerad jezdím. Navíc s tepomatem je to daleko větší pohoda, z Prahy do JH jsem na dálnici nastavil na 133 a úsek mimo D pak na 93 , sundal nohu z plynu plynulá jízda s úsporou (bez tempomatu o litr vyšší teda na to jednom konkrétním autu na té jedné trase)

hodnocení

0x
Já jel dnes ve dvě ráno do Brna po dálnici na otočku v úseku od Břeclav a stejně jsem jel furt 90-100. Samý kamion, dodávky, místy déšť a několik zúžení. A dnes čtu ze opět vážná nehoda dodávky s kamionem, už druhá tento týden.

TESLA víc než 100 obvykle nejezdí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]