Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou autobaterii zvolit

Od: dobrovolnaa* odpovědí: 15 změna:

Dobrý večer, potřebovala bych poradit, jakou autobaterii do Felicie? Jestli je vhodnější koupit údržbovou baterii Yuasu a nebo bezúdržbovou Vartu? Má-li někdo zkušenosti, budu ráda když mi poradite. Předem děkuji Petra.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Už podle názvu druhého výrobce bych šel radši do Varty. . .

slonbonjohn*

Yuasa je značka kvalitních baterií, do motocyklů No.1.;) Ale pro pohodu a pro Feldu je bezúdržbovka od Varty dobrá dost.

dobrovolnaa*
hodnocení

Slyšela jsem, že údržbová autobaterie js vhodnější do starších aut.

jarda3*
hodnocení

0x

Nevim, jak dlouho jeste chcete s Felicii jezdit, ale objel bych par bauxxx a dalsich hypermarketu a koupil tu nejlevnejsi 44-55Ah v akci. (nebo co tam nejlip patri, ale na tohle jsem tam kdysi jezdil). Zaruka 2 roky a dle mych zkusenosti tak 4-5 bez problemu vydrzi, pokud se nestane nehoda (totalni vybiti treba).

doplněno 12.09.10 20:48:

Hlavne je potreba dat pozor na konstrukci, v zasade jsou standardni (ty tam patri) a s vapnikem (ty by se naplno nenabily, protoze maji vyssi napeti) Ale ty levne jsou vesmes obycejne. Pokud funguje regulator alternatoru, neni potreba baterii nijak udrzovat a dolevat (maximalne pred zimou a v zime obcas dobit, ale i bez toho by mela fungovat)

erikch*
hodnocení

0x

jen tak mimochodem-pro ty,kteří neviděli dokument o výrobě autobaterií(běželo to počátkem roku a i tuším Prima na to odkazovala v nějakém publ.pořadu )samozřejmě v jihovýchodní Asii,kde na konci linky pár frajerů chodilo s různými etiketami a nálepkami-i renom.výrobců jako Bosch,Varta,Exide apod.no a podle barev a předtištěných názvů značek na plast.obalech baterií lepili jednotlivé nálepky...Takže stejně je to svým způsobem jedno...2roky záruku máte tak jako tak(u nás)a navíc v rámci reklamace se jen těžko prokazuje "defekt"baterie jako takové,že jí nezpůsobila "špatná"elektroinstalace vozu...

jarda3*

Myslim, ze nejake technologicke rozdily tam budou, ale asi nic zasadniho, jako u vseho. A zaruku uz mi 3x bez problemu uznali, asi po roce, bez problemu na miste vymena za novou. No mam docela dost aut, udrzba da zabrat ;)

buss
hodnocení

0x

Každý má jinou zkušenost i s jedním typem. Co se nedělá v čajně a okolí? Pak jsou ještě speciály nabízené pro lepší startování, v každém případě nekupovat s nižší kapacitou, než říká výrobce. Dnes je na závadu i denní svícení, nemusí se při kratších jízdách řádně dobíjet! Ceny jsou smluvní, takže v šopu zkusit zda dají slevu. Kapacita se dá změřit, tady to dělají v jednom šopu zadarmiko. Chtěl jsem ušetřit, koupil s nižší kapacitou, dostal i slevu .. ale s dennním svícením pro kratší jízdy problém v zimě se startováním, takže byla využita i stará která má vyšší kapacitu a proměřením zjištěno, že mohla být klidně používána (chyba starteru).. Proto kde to jde jedu na parkovačky, či úplně vypnu.

michal958*
hodnocení

0x

VATRU A BEZUDRZBOVKU S TIM MAM DOBROU ZKUSENOST SE ZNACKOU VATRA

cyril*

Přes VATRU skákal Jánošík, ale do auta se moc nehodí.

michal958*

ja s ni mám doobre zkusenosti

cyril*

Asi to bude nějaká novinka nebo jsem trochu mimo. Znám jen značku "VARTA" , bohužel baterie začky Vatra ani Tatra nebo Vrata neznám.

michal958*

překlep vartu *smich*

cyril*
13.09.10 00:46

No dobrá. *smich*

michal958*
hodnocení

0x

cirile, sem se preklepnul misto vartu sem napsal vatru *smich*

stenly*
hodnocení

0x

No měl jsem Vartu Silver 44Ah.V tom samém autě co máte vy ,předpokládám že je to 1,3 Felicie.I přesto že byla tak malá nebyl problém nastartovat auto i v -31°C.Kupoval jsem ji v r.2001 měl jsem ji 7let a potom jsem auto prodal tak nevím jestli nejezdí dodnes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]