Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia palivová hadička 7,5 x 3,5

Od: lll odpovědí: 17 změna:
Zdravím,
po delší době jsem nastartoval svojí "uloženku"Felicia 1.3 50kW, koukám pod kapotu a vidím jak z držáku regulátoru tlaku paliva kape benzín rovnou na svody.
Pak vidím že přívodní hadička 7,5 x,3,5 teče hned v napojení na kovovou trubičku, přesto že je na ní spona!
To je normální že se dnešní benzín prohlodá gumovou trubičkou i pod sponou?
A chci se zeptat, na internetu vidím dvě zcela rozličné ceny za metr trubičky:
Allegro za 59,-
allegro.cz/...
A Škoda díly za 1233,-
skoda-dily.cz/...
Mohu použít i tu hadičku z Allegro, nebo doporučíte jinou?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Ano, je to normalni. Nez hadicku znacky Dolpima (neznam) z Allegro, tak zajit do nejblizsich autodilu a koupit tam (ale ani to neni jistota me se takto rozpadl i Semperit ci Continental). Tu na skoda-dily pak povazuji za nepodareny vtip.

olin

Se Semperitkou jsem měl ten samý problém na Favoritu. Ani nevím za co jsem to tenkrát vyměnil(hadici). V médiích se o tomto problému s degradací některých druhů hadiček a těsnění už před dvěma či třema roky psalo, prostě nějaká sračka v benzínu to rozežírá, ale náhrada hadice stopro bude. Ta hadice za "1200",-Kč bude asi jen na naftu..

olin

Pro tazatele: oběhni pár autoservisů v okolí, většinou maj navíc nějaký ty vyztužený hadice na benzín co se nerozpadaj, případně jim to můžeš hodit na hlavu(reklamace) a nemyslím si, že by ti prodali aušus, za špatnou reklamu to nestojí..

bear
hodnocení

0x

Doporučuji gms shop a koupit hadičku continental.

Ten lihovej benál vám sežere manžetu čerpadla, propojovací hadicovou trubku s tankovacího hrdla do nádrže a rozežere ventil na palivové liště. Hadička, kterou řešíte je jen podtlak a pokud z toho teče benál, tak zpětný regulátor už je poškozen.

lll
hodnocení

Jedná se o tuto červeně označenou hadici, a fakt z ní kapal benzín, resp stékal z kopce po kovové trubičce k palivové liště, a z držáku regulátoru tlaku paliva benzín kapal na malý krycí plíšek nad svody (zřejmě tepelné stínění).
Vlevo od ní je totožná hadice, ta zatím těsní.
Felicia palivová hadička 7,5 x 3,5
Felicia palivová hadička 7,5 x 3,5 #2
lll
hodnocení

Oběhl jsem 4 servisy, dva nic podobného neměly, další mi dal Semperit rozměrama totožný s původní hadicí, a poslední mi dal tenčí palivovou hadičku s vnitřním průměrem stejným, neznámého výrobce.
Dal jsem tam zatím ten Semperit, vědom si toho co píšete, a příležitostně ho vyměním.
Zleva původní, uprostřed Semperit, vpravo vnějším průměrem tenčí palivová hadička neznámého výrobce.
A v servisu mi řekli, že se někdy může prožrat hadička zevnitř až k opředení a teče to pak opředením.
Děkuju za vaše reakce.
Felicia palivová hadička 7,5 x 3,5 #3
Felicia palivová hadička 7,5 x 3,5 #4
bear

Tu jednu přívodní palivovou hadičku na fotce máte měněnou.

Originál je s popisky NBR (to je materiál pryže) a >CR< asi výrobce Czech Republic.

Jen ta je originál původní.

Pokud chcete vsadit na jistotu, tak odolné vůči leteckému benzínu a biolihu v dnešních palivech je materiál VITON.

Tyto hadice s vnitřním pláštěm z vitonu mají taky na GMS.

Doporučuji kupovat tam a ne z nějakého allegra nebo náhrady ze škodadílů s přestřelenou cenou.

GMS má i svoje odběrná místa po ČR na pobočkách.

Regulátor tlaku paliva máte suchý, ale teče vám místo, kde je hadička nasunutá na trubku lišty paliva. Pravděpodobně ztvrdla a nebo nebyla vhodného průměru.

Nad výfukovýmy svody je jednak tepelný štít a jednak plní funkci sběrače horkého vzduchu pro zimní provoz, kdy tento vzduch jde pak vlnovcovitou hliníkopapírovou hadicí zespoda do filtrboxu, kde je termostatická klapka a ta se vlivem tepla pak přepne, aby vzduch šel opět čerstvý studený s pod nárazníku a né od sběrače na výfukových svodech.

bear

Pozor na ty palivový trubky, co jdou pod auto. Bejvaj už načatý a můžete je při výměně hadic ulomit. Pak nepotečou hadice, ale ty trubky. Kleštěma zmáčkněte spony a posuňte po hadici mimo. Pak odlamovacím nožem hadice rozřežte u trubek a volně sundejte. Zbytečně nelomcujte s těma trubkama.

k2

@|||: Zas tak bych tu udrzbu neprozival. Treba zrovna ta "Vase" Semperit-ka prezije zbytek auta. Jen je potreba ji obcas zkontrolovat, ze dne na den se urcite nerozpadne. Takze pokud se obcas chodite divat pod kapotu, tak zadny pruser nehrozi...

bear

Hadice

vysokooktanové benzíny

008/014-KV007-01112

gms.cz/...

@k2 bordel z rozpadající hadice bude zasírat sítka vstřikovačům.

k2

@bear: Ty "moje" se nikdy "vnitrne" nerozpadly, jen proste zpuchrely a zacaly protekat-vevnitr byly ale OK.

lll
hodnocení

Děkuju.
Ano, ta označená je ta dneska vyměněná Semperitka. Ano, ten koneček tý trubky je (pořád i po výměně hadičky za Semperitku) upatlanej od paliva jak tam protékalo asi i s rozpuštěnou gumou.
bear

@III máš tu semperitku prachobyčejnou NBR nitril-butadienový kaučuk pryž.

hoses.semperitgroup.com/...

Ta moje obsahuje FKM plášť tedy fluorokarbonová pryž.

Proto je na letecké benzíny a vysokooktany.

hodnocení

0x
Loni jsem v autodílech koupil palivovou hadici na přemístění Wartburga..takže jí ten benzín s olejem jen krátce protekl...Pár minut na přejetí autem..pak jsem hadici odpojil a smotal..Benzín tam tím pádem nebyl..Letos na jaře jsem chtěl hadici použít a vypadá jako by byla stará sto let! Je popraskaná a "spuchřelá" zvenku! Raději používám hadičky originál..STARÉ 49LET! Jsou ok! Jak to?
bear

Když přečerpávám obyč čirou PVC, tak taky za jedno použití vytvrdne a zežloutne.

Stačí kupovat kvalitní, jak jsem uvedl eshop.

A doporučuji se vyhnout obloukem koupí hadiček v Autokely LKQ ty jejich se žlutými tečkami na opletu. Ty jsou vůbec nejhorší k ničemu.

Liší se vůbec palivová hadička vypadající jako od ostřikovačů od hadičky od ostřikovačů?
bear

Většinou hadička od ostřikovčů je u starejch aut z PVC a u novějších z PE nebo HDPE.

Může být i z NBR. Takové mají tuším Felicie.

Stejně tak vedení paliva už je v HDPE trubkách. Hadičky se používají minimálně jen na krátké úseky do 30cm nebo vůbec.

Takto to má co vím VW koncern.

Jinej výrobce to může mít jinak. Namátko korejci ještě dlouho měli třeba třeba i plechový nádrže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]