Nejste přihlášen/a.
Ano, je to normalni. Nez hadicku znacky Dolpima (neznam) z Allegro, tak zajit do nejblizsich autodilu a koupit tam (ale ani to neni jistota me se takto rozpadl i Semperit ci Continental). Tu na skoda-dily pak povazuji za nepodareny vtip.
Se Semperitkou jsem měl ten samý problém na Favoritu. Ani nevím za co jsem to tenkrát vyměnil(hadici). V médiích se o tomto problému s degradací některých druhů hadiček a těsnění už před dvěma či třema roky psalo, prostě nějaká sračka v benzínu to rozežírá, ale náhrada hadice stopro bude. Ta hadice za "1200",-Kč bude asi jen na naftu..
Doporučuji gms shop a koupit hadičku continental.
Ten lihovej benál vám sežere manžetu čerpadla, propojovací hadicovou trubku s tankovacího hrdla do nádrže a rozežere ventil na palivové liště. Hadička, kterou řešíte je jen podtlak a pokud z toho teče benál, tak zpětný regulátor už je poškozen.
Tu jednu přívodní palivovou hadičku na fotce máte měněnou.
Originál je s popisky NBR (to je materiál pryže) a >CR< asi výrobce Czech Republic.
Jen ta je originál původní.
Pokud chcete vsadit na jistotu, tak odolné vůči leteckému benzínu a biolihu v dnešních palivech je materiál VITON.
Tyto hadice s vnitřním pláštěm z vitonu mají taky na GMS.
Doporučuji kupovat tam a ne z nějakého allegra nebo náhrady ze škodadílů s přestřelenou cenou.
GMS má i svoje odběrná místa po ČR na pobočkách.
Regulátor tlaku paliva máte suchý, ale teče vám místo, kde je hadička nasunutá na trubku lišty paliva. Pravděpodobně ztvrdla a nebo nebyla vhodného průměru.
Nad výfukovýmy svody je jednak tepelný štít a jednak plní funkci sběrače horkého vzduchu pro zimní provoz, kdy tento vzduch jde pak vlnovcovitou hliníkopapírovou hadicí zespoda do filtrboxu, kde je termostatická klapka a ta se vlivem tepla pak přepne, aby vzduch šel opět čerstvý studený s pod nárazníku a né od sběrače na výfukových svodech.
Pozor na ty palivový trubky, co jdou pod auto. Bejvaj už načatý a můžete je při výměně hadic ulomit. Pak nepotečou hadice, ale ty trubky. Kleštěma zmáčkněte spony a posuňte po hadici mimo. Pak odlamovacím nožem hadice rozřežte u trubek a volně sundejte. Zbytečně nelomcujte s těma trubkama.
@|||: Zas tak bych tu udrzbu neprozival. Treba zrovna ta "Vase" Semperit-ka prezije zbytek auta. Jen je potreba ji obcas zkontrolovat, ze dne na den se urcite nerozpadne. Takze pokud se obcas chodite divat pod kapotu, tak zadny pruser nehrozi...
Hadice
vysokooktanové benzíny
008/014-KV007-01112
@k2 bordel z rozpadající hadice bude zasírat sítka vstřikovačům.
@bear: Ty "moje" se nikdy "vnitrne" nerozpadly, jen proste zpuchrely a zacaly protekat-vevnitr byly ale OK.
@III máš tu semperitku prachobyčejnou NBR nitril-butadienový kaučuk pryž.
Ta moje obsahuje FKM plášť tedy fluorokarbonová pryž.
Proto je na letecké benzíny a vysokooktany.
Když přečerpávám obyč čirou PVC, tak taky za jedno použití vytvrdne a zežloutne.
Stačí kupovat kvalitní, jak jsem uvedl eshop.
A doporučuji se vyhnout obloukem koupí hadiček v Autokely LKQ ty jejich se žlutými tečkami na opletu. Ty jsou vůbec nejhorší k ničemu.
Většinou hadička od ostřikovčů je u starejch aut z PVC a u novějších z PE nebo HDPE.
Může být i z NBR. Takové mají tuším Felicie.
Stejně tak vedení paliva už je v HDPE trubkách. Hadičky se používají minimálně jen na krátké úseky do 30cm nebo vůbec.
Takto to má co vím VW koncern.
Jinej výrobce to může mít jinak. Namátko korejci ještě dlouho měli třeba třeba i plechový nádrže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.