Nejste přihlášen/a.
Dříve jsem u dieselu nažhavil a pak startoval. Pak si auta nažhavila sama,zhasla kontrolka a pak jsem startoval. U mého minulého touarega jsem otočil zasunutou krabičkou nahrazující klíček, chvíli se nic nedělo a pak to nastartovalo. Nyní mám nový touareg 3.0 V6 a zmačknu startovací tlačítko a motor ihned běží. Žhaví to teda?
Postřeh z jiné automobilky-Stařičký 1,7 od brazilského fiatu žhavil nonstop-ani teplý bez žhavení nenastartoval, Oproti tomu +- stejně staré XUD ( 1,8-19 d a td od PSA) délka žhavení na základu teploty motoru a prostředí. Další od PSA , nejstarší HDI 90 také dle teploty ale o dost kratší žhavení, Oproti tomu u 1,6-16V HDi90 jsem viděl svítit kontrolku žhavení snad jen dvakrát a odhadem max 5 sekund když byla tepota po -20°C. V létě sednu zasunu klíček a hned startuji, chytá lépe než benzínové!
Žhavičky jsou u commonrailu mnohdy na 7V možná dnes už i méně.
Když tam pustíš 12,6V, tak nažhaví velice rychle. Klidně za 1s. V mrazech maximálně třeba 3s.
Proto se mimo jiné nesmí moc testovat přiložením napětí natvrdo na baterku. Mimo hlavu motoru a při delším neopatrném zkoušení třeba přiložením napětí na 4s, shoří jak nic a jsou na vyhození.
Staré žhavky bývaly tuším na 14V třeba na Avii. Tam se to drželo i půl minuty
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.