Nejste přihlášen/a.
Budu si muset před zimou koupit novou autobaterii. Poraďte pokud máte s nějakou značkou dobré výsledky. Jestli vartu, banner, excide, yuasu... Jen prosím pana Cukráře, aby mi neradil.
Ve firemním autě mám původní Vartu, se START-STOP, je tam už 7 let a naprosto v pohodě. Kolegovi na stejném autě (o 4 roky mladším) stejný typ baterie odešel po dvou letech.
V soukromém autě mám Exide Premium a na to co stála naprostá spokojenost, ale je tam zatím dva roky, tak těžko hodnotit z dlouhodobého hlediska. Otec má v autě tu samou čtvrtým rokem.
Navíc hodně záleží na stavu nabíjecí soustavy vozu, na zvolení správného typu (technologie) baterie pro daný vůz, na četnosti a délce jízd,...
Exkluzi pana @milancukrar ovšem nějak nechápu...
Pane Miki
taky mám Exide premium, jsem spokojen
Ale ne všichni jsou spokojeni, že tu jsem.
"ovšem nějak nechápu".****kdž někomu šlápnete na palec, tak se na Vás zlobí.
Jako autotronik rozhodně všem doporučuji v posledních letech a nakupuji Exide. Konkétně řadu EFB i do aut, kde není start stop. Baterky jsou lépe zpracované a přitom jsou to stále zaplavené typy.
Pro start-stop vždy Exide řadu AGM.
Jiné výrobce zatím nemám důvod zkoušet.
Rozhodně se vyhnout obloukem Vartám. Už mají třetího majitele společnosti a kvalita je jen a jen horší, pokud to není prvovýroba na kterou dosáhne jen sama fabrika na výrobu aut.
Před 15ti lety řada Varty, kdy vlastnění bylo Johnsons Control, tak byly +/- dobré. To ovšem dnes neplatí pod nynějším majitelem.
článků ostrašujících příkladů je také na googlu několik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.