Nejste přihlášen/a.
Už jsem se setkal s tím, že jsem zastavil před přechodem pro chodce a ten za mnou mně začal objíždět; chodec šel po přechodu z pravé strany a ten "řidič" za mnou ho neviděl, totiž strrrašně spěchal; ještě že chodec byl hooodně pomalý, jinak nevím, nevím ...ale vy jste byl snad 50m od přechodu ...
Ano, stojící auto lze samozřejmě objet, ALE musíte dávat velký pozor:
a) na chodce na přechodu, který nečeká vozidlo z tohoto směru
ale také
b) v případě úzké ulice a vozidla parkující napříč po obou stranách - aby vám před nosem nevycouval někdo, kdo se díval pouze do přilehlého směru anebo aby do vás nenacouval přímo !
Každopádně nechávat auto takto na straně je velý nešvar. Někdy stojí i metr od kraje a nemají zapnuté blikačky!
ano, velmi nebezpečné. situace ve které chodce pro jeho bezpečnost nepouštím. nejohroženější jsou děti, nevidí třeba ani přes osobák... když se zrovna koukají, mnohdy se ale nepodívají vůbec
Každý nějak postupujeme, já v tomto případě zastavují dále před přechodem, číhám na auta v pravém pruhu, abych popřípadě troubil...
Ale je všeobecně známo, že mnozí řidiči za jízdy čtou, píšou SMS, koukají na film, atd.
Každý řidič porušuje předpisy.
Ohrožení chodce na přechodu 2 500 - 3 500 Kč, na místě
4 000 - 10 000 Kč správní řízení
6bodů.
Je třeba více kontrol na silnicích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.