Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapalovací svíčky Iridium - kolik vydrží

Od: maranel® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost, kolik km tyto svíčky vydrží. Mám ve svém Fordu Bosch Iridium (0242236663) a dočetl jsem se, že tento typ svíček vydrží 60-100 tkm, což je dost veliký rozptyl a nechci každých 10 000 km vyndavat a prohlížet svíčky, protože u těchto moderních motorů je to poměrně složitá operace. Nemáte někdo zkušenosti? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A proč by jste měl každých 10tis km kontrolovat svíčky(na značce nezáleží) .Jestli motor v pořádku tak je po 60tis vyměnte a hotovo

hodnocení

2x
Tak třeba v Mondeu Mk3 jak v 2.0 a i v 3.0 V6 ST220 jsou svíčky s iridiem montovány standardně z výroby. U Opla Astra J 1.6 LET 132kW jsou taky a měním je z principu mezi 50-60.000 km... Udáváno je cca 100.000 km...
hodnocení

Díky, to jsem potřeboval vědět. Na webu jseu uvedeny fotky irid. svíček - třeba po 100 000 mil. ale já fakt nebudu ve svém autě testovat při kolika tis. km se elektroda upálí, ale spíš jde o rozumný interval výměny. Ještě jednou díky :)

asd1
hodnocení

0x
Jaký motor? Benal nebo plyn?
Obecně ford (nejen) má rád jen to co tam patri a "lepsi" svíce jsou spíš na škodu než vylepšení.
hodnocení

Je to benzín. motor 1,6

olin

Souhlas s názorem asd1 a "vylepšováním" chodu motoru záměnami svíček(říkalo se jim studenější nebo teplejší)-vesměs se "lepší" svíčky dávají do upravených/závodních motorů. Iridiové svíčky jsem zkusil dát do Favorita s jednobodovým vstřikováním BMM a starty byly katastrofa. Byly tam čtyři jiskřiště, zkoušel jsem i upravovat vzdálenosti jiskřišť.. Lepší dát co tam patří..

asd1
Tvl... Ford 1,6 benzín, tak těch je nejmin 30.. od jednoduchy atmo po oturbeny primovstrik..
Noch einmal, jakej motor?
hodnocení

No, je to Ecoboost 1,6 /110 kW, takže turbo+přímovstřik - ale zajímalo by mě jaký to má vliv na trvanlivost svíček?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]