Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smazání pokuty

Od: fireman99 odpovědí: 10 změna:

Když vás zastaví státní Policie za rychlost a mají vás vyfoceného na radaru, jde s touto pokutou něco udělat? Jeden policajt říká že ne, druhý vás pustí na dohodu. Jak je to doopravdy?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

jak píšete, dá se stím něco dělat. Vždy záleží na příslušníkovi, někdy postačí domluva.

markoo*
Pokud jste vyfocený na radaru a zastaví Vás hlídka, tak s tím už nejde dělat nic! Na konci směny Policista musí předat operačnímu celý záznam a vymazat ji nemůže. Pokud někdo překročil rychlost, tak k jednotlivé fotce musí být doloženo o uložení pokuty. Alespoň takhle mě to bylo řečeno i ukázáno.
fireman99
hodnocení

Když mi kdysi přišlo předvolání, tak to pro mě dopadlo dobře, s klukem policajtským jsme se dohodli. Ale když mě zastavila hlídka tak mi bylo řečeno, že s tím nic dělat nejde, tak jsem chtěl vědět, co je na tom pravdy...

erikch*
hodnocení

0x

tak nějak dle vaší zkušenosti-jde všechno(aneb v čechách není nic nemožné)a je to o lidech...Stejně tak jsou i různá soudní rozhodnutí-stejný případ,jiný soudce-zcela jiné(často i protichůdné)rozhodnutí...a podobné je to s přestupky,stavebními povoleními a tak dále...

markoo*
Tady se už bavíte Erikchu o něčem jiném. Různá rozhodnutí můžou být, ale nikdo z nich neporušuje zákon, aby na tom učinili nějaké rozhodnutí :)
erikch*

taky netvrdím,že se jedná o porušení zákona(ů)-v tom je právě "krásná"platná legislativa ČR,že umožňuje v jednotlivých případech-ať už trestní,obchodní,o přestupcích...,vydat i třeba zcela opačné rozhodnutí,a přesto je v souladu se zákonem...Takže je to většinou prostě o lidech,jenž rozhodují...

buss
hodnocení

0x

Je v zákonu uvedeno, že musí dát za přestupek pokutu? Je to vždy na zvážení policisty, jistě, pro něj je to lepší, má výslednost, podle ní je hodnocen. Doporučuji si přečíst přestupkový zákon...(za přestupek lze uložit tyto sankce:.. a § 11/3, § 12/1). Asi jako soudce, dává od .. do.

fireman99
hodnocení

Takže policista, i když jsem na fotce z radaru může pokutu vyřešit domluvou místo 1000,- pokuty a 2 trestných bodů?

erikch*

...a může i pod..nad,a přesto zákon neporuší...,je všeobecně známým faktem,že naše legislativa je co do kvantity "vyspělá" až až,ale kvalita pokulhává-ale to odbočujeme...Prostě ohledně dotazu-je to o tom dotyčném(policistovi,úředníkovi,st.zástupci,soudci...)

markoo*
buss- Přestupkový zákon je dobré znát, ale tyhle paragrafy, které uvádíte to neřeší. Takže v tomto případě jde o §22, odst.10 přestupkového zákona, kde je jasně ukládána pokuta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]