Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybírám mezi 2 vozy, uvítám váš názor

Od: geed odpovědí: 28 změna:
1. Ssangyong Korado
2. Dacia Duster
Koupě nových vozidel nebo zánovní.
Budget: 500k
doplněno 24.08.25 22:42: upřesňuji: 2WD / manuál

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já jsem loni v rámci výběru seděl i v Dusteru, ale ač to auto zvenku vypadá veliké, uvnitř je velmi stísněné. Stejně tak mě to auto prostě nesedlo při jízdě, navíc , přiznávám, mám velice špatné zkušenosti s Renaulty. Ale žena chtěla Dustera vyzkoušet, ovšem ani ji se nelíbil z více důvodů. Stejně jako Vy jsem uvažoval i o Korandu, po vyzkoušení bylo jasno, vzali jsme ho. Ale s automatem, nástřikem spodku, tažným, rezervou atd nás ve výbavě Style+ vyšel na něco málo přes 600tKč.

geed
hodnocení

Děkuji za názor. Mohu se zeptat na spotřebu benzínu? Nejsem žádný závodník a jízdy mám především mimo město, počítám dobře se spotřebou okolo 8L?
2024

Na Spritmonitor.de (i když tam těch aut není moc), se reálníá spotřeba blíží spíše 9l, než 8...

Pokud uvažujete o manuálu (což vzhledem k budgetu 500tKč vychází) tak se do 8 vejdete jistě. Jak jsem psal, máme automat, tam je potřeba uvažovat s vyšší spotřebou, ale po nějakých 5000 km se spotřeba usadila někde mezi 7-8 l/100km. Samozřejmě, na okresce spotřeba klesá, když auto vezmete na dálnici, je to o těch 8, zejména u naloženého auta. Ale je to benzíňak, takže hodně záleží na ,,těžké noze´´ on ten motor je vcelku čiperný a svádí k přišlápnutí :) Jasně, asi budou auta, která žerou méně, ale mě Korando vyhovuje. Pokud ale uvažujete o té výbavě Club, zkuste si porovnat, co vše tam není. My máme střední výbavu Style +, kde je spoustu příjemných věcí (automatická světla, stěrače, vyhřívaný volant, zásuvka na 230 atd. )

To 2024 - ono je otázka, jestli nejde o 4x4, ale co si budeme lhát - pokud člověk jezdí plyn-brzda a po dálnicích s vlekem , může to být reálné. Ale to je u každého auta.

2024

@promon: Tak ano, ale i se 4x4 se dá jezdit (s jiným autem a třeba i výkonnějším a větším autem) do cca 6,5l/100km.

Po dálnici 7l/100km (při rychlostech kolem 130km/h) s větším SUV v benzínu beru, ale 9l už je pro mne "nesmysl" (tedy já mám FWD, AWD má u stejného auta spotřebu o 0,5l/100km vyšší).

to korando má v práci u nás šéf tvrdí že jezdí kolem 9L na 100km

hodnocení

2x
Pracovním dustrem 4x4 rok starým mám najeto 10k, dom bych ho nechtěl ani zadarmo. U vnitř je opravdu málo místa. Spotřeba benzínu motoru 1,6 s lehkou nohou nejde pod 7,5, při natankování benzínu horší kvality o litr víc a motor nemá výkon. Motor hodně často regeneruje filtr pevných častic a při kazdém sešlápnutí plynu se stane něco jiného. Jízda po klikatých okrskách je doslova utrpení. Ato má hodně elektronických kurvitek které zasahují do řízení což spůsobuje hodně nebezpečných situací při kterých třeba se zablokuje volant.

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, sice ve výběru není, ale co Peugeot 2008? Alespoň zkuste, dejte šanci. *hi*
k2

A jste si jist, ze to, co to ma pod kapotou je doporucenihodne?

2024
K2: Není. A krom toho mají ve Francii problém i s tim, aby někdo po 8 letech od výroby auta odstranil chybu v softwaru auta.
O legendárních problémech s AdBlue u naftových motorů ani netřeba mluvit.
Ale jako ano, design jim jde, to jo.
petrovic

Ted mam na dilne 1.2PureTech benzin. Remen v oleji KO. Najeto 40 tisic. Vana musi dolu, vycistit saci kos. Ten rozdroleny remen je skoro vsude. Strasna prace delat rozvody na tomto motoru. Na pristi tyden je objednany pan s 1.5 BlueHDi. tam zase rozvodovy retez mezi vackama uz planda jako ksandy. Je tam jeste stara, 7mm verze. Obe auta jsou v 8st automatu. Jako design a chovani prevodovky je na druhou stranu velice povedene.

s tim ed-blue-močovinou máte pravdu nám u Peugeota odešla po asi třech letech a nájezdu okolo 50000 km.-těsně po záruce..a pomalu 20000 Kč šlo do větru---ta močovina je u hodně aut co jsem pak četl tak se to dost kazí...a hlavně není to levná oprava...

hodnocení

0x

Vypadá to na hloupou otázku - ale nechte se překvapit... - KDE budete servisovat?

2024
hodnocení

0x

Tak vzhledem k tomu, že Korejec dodává pouze jediný motor, který žere i trávu podél silnice, tak snad už raději ten Duster (když už to musí být), tam je alespoň možnost "nějaké" volby (i když s vaším budgetem vlastně volby jen dvě).

k2

Zase o vykonu motoru korejce (alespon co se tyce papirovych hodnot-nejel jsem v tom) si muze nechat rumun zdat i s jeho nejsilnejsi motorizaci...

2024

k2: Ano, to je pravda. Ale rozdíl ve spotřebě 3l/100km, to už není úplná maličkost. U tazatele je limit 500tis a to má Dacia motor pouze o výkonu 74kW (při ceníkových cenách) a to je opravdu bída.

k2

@2024: Vykon "zakladni" motorizace bych asi nejak prekousnul, ale ze 1,5t vazici SUV, ktere by melo byt (vedle novinky Bigster) "vlajkovou lodi" znacky konci na vykonu ani ne 100kw (to plati i pro Bigster) je pro me opravdu nepochopitelne.

A spotreba-hodne zalezi na rocnim najezdu. Doufam, ze jsem se neprepocital: ale pri rocnim najezdu 10tkm je rozdil 3l/100km 10,5tis pri 35kc/l, coz v celkovych nakladech na provoz neni tak hrozne. Samozrejme s vetsim rocnim najezdem uz to tak slavne neni.

2024

k2:

Souhlasím. Je i jasné, že každý má jiné preference a potřeby.

Nicméně v dnešní době, kdy i traktory jezdí bez problémů 60km/h, tak se slabším motorem je poměrně velký problém je bezpečně předjet.

happygod
hodnocení

0x
Chybí dost informací třeba jaké motory porovnáváte, manual X automat, náhon 2wd nebo 4wd.. za mě všeobecné v dnešní době Korando. Doporučuji mít také servisy v dostupné vzdálenosti. U jiné značky jsem měl střet se zvěří a čekal jsem 3 měsíce na druhý nejbližší servis co byl 100km.
k2

Tak za 500t to (nove) v automatu 4wd a jinym nez zakladnim motorem stejne nebude...

hodnocení

0x

Tchán teď šel do MG ZS. S tažným ho vyšla skladovka na 460tis. Zkuste popřemýšlet o tomhle. Je to manuál a 2WD jak požadujete. Dle mne je to lepší volba než Dacia. Se Ssangyongem nemám srovnání.

gj
hodnocení

0x
Podobný typ auta má i Suzuki. Vitara nebo Scross. Začíná to na cca 500000Kč. Je tam 1.4 turbo a spotřeba bude lepší než Korando.

hodnocení

0x
Ač nejsem příznivec velkých suv, co třeba Dongfeng?
Vybírám mezi 2 vozy, uvítám váš názor

k2

A kde se to kupuje za 500t?

2024
Když už je to tak ošklivé, mělo by to alespoň výhledem k zemi původu velmi levné.
A ono ne, není to levné.
Přemýšlím, zda je to stejně ošklivé jako MG, nebo ještě více...nebo trošku méně? Každopádně je to dilema.
Tak ono žádné SUV není hezké, ale třeba tohle se mi líbí víc než mg nebo korando. Nevýhoda je výfuk. Ohledně ceny se musíte zeptat v EU, proč dává cla na čínské auta, nicméně si myslím, že je to vše v jedné cenové kategorii+-.
2024
Čínské auto v základu za 700tis Kč, nemá ani přední parkovací senzory, ani navigaci a LED světla pouze za příplatek. S tím tady vážně chtějí prorazit?
Ale tak OK, to MG vypadá asi ještě o něco hůře, to má "šikmé oči" i když ho člověk vidí ze dvou kilometrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]