Nejste přihlášen/a.
Já jsem loni v rámci výběru seděl i v Dusteru, ale ač to auto zvenku vypadá veliké, uvnitř je velmi stísněné. Stejně tak mě to auto prostě nesedlo při jízdě, navíc , přiznávám, mám velice špatné zkušenosti s Renaulty. Ale žena chtěla Dustera vyzkoušet, ovšem ani ji se nelíbil z více důvodů. Stejně jako Vy jsem uvažoval i o Korandu, po vyzkoušení bylo jasno, vzali jsme ho. Ale s automatem, nástřikem spodku, tažným, rezervou atd nás ve výbavě Style+ vyšel na něco málo přes 600tKč.
Pokud uvažujete o manuálu (což vzhledem k budgetu 500tKč vychází) tak se do 8 vejdete jistě. Jak jsem psal, máme automat, tam je potřeba uvažovat s vyšší spotřebou, ale po nějakých 5000 km se spotřeba usadila někde mezi 7-8 l/100km. Samozřejmě, na okresce spotřeba klesá, když auto vezmete na dálnici, je to o těch 8, zejména u naloženého auta. Ale je to benzíňak, takže hodně záleží na ,,těžké noze´´ on ten motor je vcelku čiperný a svádí k přišlápnutí Jasně, asi budou auta, která žerou méně, ale mě Korando vyhovuje. Pokud ale uvažujete o té výbavě Club, zkuste si porovnat, co vše tam není. My máme střední výbavu Style +, kde je spoustu příjemných věcí (automatická světla, stěrače, vyhřívaný volant, zásuvka na 230 atd. )
To 2024 - ono je otázka, jestli nejde o 4x4, ale co si budeme lhát - pokud člověk jezdí plyn-brzda a po dálnicích s vlekem , může to být reálné. Ale to je u každého auta.
@promon: Tak ano, ale i se 4x4 se dá jezdit (s jiným autem a třeba i výkonnějším a větším autem) do cca 6,5l/100km.
Po dálnici 7l/100km (při rychlostech kolem 130km/h) s větším SUV v benzínu beru, ale 9l už je pro mne "nesmysl" (tedy já mám FWD, AWD má u stejného auta spotřebu o 0,5l/100km vyšší).
Ted mam na dilne 1.2PureTech benzin. Remen v oleji KO. Najeto 40 tisic. Vana musi dolu, vycistit saci kos. Ten rozdroleny remen je skoro vsude. Strasna prace delat rozvody na tomto motoru. Na pristi tyden je objednany pan s 1.5 BlueHDi. tam zase rozvodovy retez mezi vackama uz planda jako ksandy. Je tam jeste stara, 7mm verze. Obe auta jsou v 8st automatu. Jako design a chovani prevodovky je na druhou stranu velice povedene.
Tak vzhledem k tomu, že Korejec dodává pouze jediný motor, který žere i trávu podél silnice, tak snad už raději ten Duster (když už to musí být), tam je alespoň možnost "nějaké" volby (i když s vaším budgetem vlastně volby jen dvě).
Zase o vykonu motoru korejce (alespon co se tyce papirovych hodnot-nejel jsem v tom) si muze nechat rumun zdat i s jeho nejsilnejsi motorizaci...
k2: Ano, to je pravda. Ale rozdíl ve spotřebě 3l/100km, to už není úplná maličkost. U tazatele je limit 500tis a to má Dacia motor pouze o výkonu 74kW (při ceníkových cenách) a to je opravdu bída.
@2024: Vykon "zakladni" motorizace bych asi nejak prekousnul, ale ze 1,5t vazici SUV, ktere by melo byt (vedle novinky Bigster) "vlajkovou lodi" znacky konci na vykonu ani ne 100kw (to plati i pro Bigster) je pro me opravdu nepochopitelne.
A spotreba-hodne zalezi na rocnim najezdu. Doufam, ze jsem se neprepocital: ale pri rocnim najezdu 10tkm je rozdil 3l/100km 10,5tis pri 35kc/l, coz v celkovych nakladech na provoz neni tak hrozne. Samozrejme s vetsim rocnim najezdem uz to tak slavne neni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.