Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Mám fábii 2 1,4 63 KW motor BXW a vyměnil jsem palivový fitr konkrétně tento MANN autodily-pema.cz/... ,má mít 4bary,jenže po přeměření manometrem má 3 bary přesně ,takže čínan pravděpodobně při výrobě 3 barových fitrů vyměnil nápisy ,ale střeva zůstala 3 barová,hold všude doporučovaný MANN už není co býval.Můj dotaz jaký koupit? Tento MEYLE autodily-pema.cz/... ,nebo tento MAHLE autodily-pema.cz/... ,nebo jiný?Jinak čerpadlo tlačí přes 5 barů.
MANN vyrábí různě. Na Felicii je Czech Republic. Na Forda Focuse MK1 je South Africa.
Alternativou pro prvovýrobu je MANN a Mahle.
Takže Mahle.
...
Jasně, že čerpadla tlačí přes 5 barů. Kdyby tomu tak nebylo, tak při poklesu napětí v palubní síti budou dávat sotva 1 bar. V autě máš 12,6 - 14,5V bežně a při špatné baterce a startování klidně pokles na 9V.
I při 9V musí čerpadlo co dá normálně přes 5 barů dát alespoń ty 3 bary pro start.
Elektrické čerpadlo tlačí bary s přímou úměrou k připojenému napětí, kteerým ho krmíš, aby se točilo. Menší napětí, menší točky a menší tudíž tlak.
Proto jsou tam ty redukční ventily ať už na lištách u vstřiků nebo ve třícestných filtrech, aby bylo stabilně 3 nebo 4 bary za všech okolností.
To není žádný SCI-FI
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.