Nejste přihlášen/a.
Mám na autě nové pneumatiky, rok výroby tuším 2021. Jsou úplně nové. Jedna ale z nějakého důvodu má bouli a bude ji třeba vyměnit. Koupím tedy stejnou pneu, která ale bude mít rok výroby o něco novější. Obě budou pořád nové a nesjeté. Je toto povoleno?
Za mne si odpovídám, že to povoleno je, ale chci znát názory. Byla by přeci hloupost vyhazovat uplně novou pneumatiku jenom proto, aby měly obě stejný rok výroby.
Ještě k té bouli, proč vznikla. To je otázka a netuším. Žádný náraz na silnici nebyl. Nejspíš už nové pneumatiky nejsou to, co bývaly. Naprosto nové pneu jsem nasadil na ráfek a auto (auto jsem neprojel) a jediné, co mohu uvést, že do rána mi pneu splaskla a auto sedělo na ráfku, pneu byla samozřejmě zkroucená. Pneu jsem nahustil, projel a už neuchází (asi se to na okraji ráfku nějak usadilo), teď ale po několika dnech jsem si všimnul boule. Nejspíš se tedy poškodila pneumatika tím vyfouknutím. Podle mne by toto kvalitní pneumatiky dělat neměly! Někdo vám může vypustit ventilek a pneu se do rána trvale poškodí?
Vážně české, neni na nich náhodou Made in Romania?
Obecně jedny z nejhorších gum, stlačená tma drahá i zadarmo. Mám na služebáku oježděných několik sad letních i zimních a na moje auto tohle nesmí a to ani kdyby mi za to platili.
Žádné "nejsou co bývaly", tohly byla hrůza vždycky a máš pravdu že kvalitní guma tohle neudělá.
= zahodit a dát něco normálního
Já to čekal, takže šunt. Barumy bych si nikdy na auto dobrovolně nedal. V testech jsou většinou z těch horších, cenově nejsou nijak extra. Matlají to všemožně, jak se komu zrovna hodí, naposled co vím je matlali někde v Číně. Kvalita lítá jak se komu hodí. Za drobné navíc lze koupit mnohem lepší pneu.
Asi tak.. Jen upravim "za drobné navíc" - spousta lepších pneu je dokonce levnějších. Navíc do ceny kecá i životnost a valivý odpor (= palivo), kdy dražší guma ve výsledku vyjde levněji.
zdenek2: Barumky(zimní určitě) už mi na auto také nesmí, jsou na silnici nespolehlivé za vlhka, na sněhu okolo-5°C a níž bych je hodnotil jako slušné, jenže sníh není v zimním období všude a teploty jsou i nad nulou. Co jsem se ptal známého automechanika, tak už Barum nedává, jedině když si je zákazník přinese.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.