Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zakoupil jsem rádio Blaupunkt Boston CC 22, které je zakodované... Ve Felícií (r.v.1995) to byla origo výbava. Původní rádio se při renovaci vozu u řemeslníků ztratilo a pochopitelné nikdo neví jak a u koho...
čísla "nového radia" jsou BP475051196071 a 7644750364
děkuji za pomoc
Po zapnutí na displeji rádia píše ti to COD nebo --- nebo 000?
Jde kód zadávat? Pokud jsou neúspěšné pokusy z minula, tak musí zůstat rádio zapnuté třeba i 3 hodiny nebo dle pokusů i 48 hodin, což je max.
Pokud kód zadávat nejde, tak si ho zatím nech zapnuté .
U Feldy s origo elektrikou rádia nemusí být zapnutý klíček v zapalování. Navíc by se rychle vybila baterka, jak se u Feldy budí alternátor, když motor stojí. Ideálně prvotní oživení dělat s rádiem na stole na zdroji.
po zapnutí se ukáže CODE, na klávese 1, jde nastavit poze 0 nebo 1, dálší klávesy už jdou až do 9. Udělal jsem jen jeden pokus, pak jsem ho vypnul. V autě jsem to rádio měl, tak si to ještě trochu pamatuju...
Super, potom není problém zadat kód.
Myslím, že po 3 pokusech je delay asi jen půl hodiny.
Kód už jsem zjistil. Je to:
1729
Jestli je v eepromce původní dump a někdo tam nepřehrál "duši"z jiného CC22, tak to musí fungovat. Pak napiš, zda to vzalo.
manuál
PDF návod
P.S.: Jestli to tvoje rádio nemá vylomená dvířka nacož trpí Montreaux, Lubec,Boston,... tak se rádia jen tak nevzdávej. Je vyhledávané do youngtimerů a je oblíbené kvalitním tunerem pro příjem.
![]() |
20326522.pdf | 73.59 kB |
Chtění kódu rádia se dá i vypnout. Zmáčknout ve vypnutém stavu tlačítka 1 a 4 a držet a do toho rádio zapnout a pak tlačítka pustit, zadat kód a po vypnutí už ho rádio nikdy nebude požadovat.
Stejným postupem se to dá zase zapnout, aby kód chtělo. Viz. návod
Jenomže Boston má výhodu, že má bezporuchový displej. Na skle LCD jsou kovové klipsny s vývody do desky plošných spojů a ještě jsou ty klipsny přelité lepidlem.
Casablanca a Verona sice mají RDS, ale blbne jim čtečka smart karet s kódem (doteky kontaktů) a co je hlavní, tak displeje s RDS pod mechanikou kazet jsou propojené ne pomocí klipsen, ale na skle PCD je vodivý pásek folie s kabeláží. Ta se časem odlepuje, praská a pak displej vynechává na 90% těchto BP modelů.
Řešením je hledat nejvyžší model pro Felicie a to je MS 201, který se osazoval i do Octavie v letech 97 a 98.
To je ale Grundig a displej je opět s kovovými klipsnami viz obrázek co myslím, které jsou bez poruch i po x letech.
A na závěr. BP Montreaux pro Favorit Solitaire má sice displej na klipsny jako Lubeck CC22, ale k vůli RDS má i z druhé strany flex foliový káblík a tak také trpí poruchou vynechávání pixelů.
Kdyby někdo věděl o odkazu na nové káblíky pro displeje na repas, jako je tomu třeba u Saabu 9-3, tak budu rád, když sem odkaz vloží pro ty PB CC22, Montreaux a Verony (Casablancy)
@k2
Tady je vidět ta kombinace u RDS verzí.
Dole na desce drátky a nahoře na horním okraji LCD Foliové propojení, které nedoléhá na sklo a blbnou segmenty. CC22 bez RDS má jen ty dolní drátky bez folie. Proto je to lepší mít bez RDS, pokud nesháním MS 201 (bylo origo ve Felicii Family)
@bear: Tohle je na me moc nove. Ja hledam spise starsi kus +-1990 (velky displej uprostred, kartove, moznost changeru). Zatim mam 2 uplne mrtve, jedno s mrtvou cteckou a malem jsem koupil zakodovany Bremen SQR49 s polomrtvym LCD. Ale zase jsem je vsechny koupil levne...
Díky, v pondělí vyzkouším (zítra jsem mimo domov). s původním rádiem jsem byl spokojený a bylo v součástí mimořádné výbavy prvních prodávaných felícií. Naši Feldu jsme kupovali 25.2.95. Proto jsem ho scháněl, nemá sice dvířka, pokusím se koupit ještě jedno na náhradní díly...
dám vědět zda cod zafunguje... Díky
k2
Gamma 3. generace je moc hezká. Ale hodí se spíše designem třeba do Audi 100 nebo nějakýho Golfa2 či Passata 3 nebo 4
@bear: Ja si rad pockam, neshanim nijak intenzivne a hlavne to musi byt levne. Se mnou je to slozitejsi, vlastne asi ani to radio nepotrebuju funkcni (i kdyz v aute jsou original repro). Jen neco co zaplni diru po nedobovem sony na CD a MP3. Jenze pak me zacne stvat, ze mam v aute neco, co nefunguje a tak hledam funkcni. Takovy zacarovany kruh.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.