Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskliny na bojů pneumatiky

Od: michalll odpovědí: 8 změna:
Zdravím, chci se zeptat, v neděli mám vyrážet do Chorvatska tak jsem šel připravit auto na cestu a zjistil jsem že mám obě dvě přední pneumatiky z vnitřní strany popraskané na bočnicích. Staří pneumatik je 5 let. Je to ještě bezpečné na tak dlouhou cestu nebo mám raději rychle shánět výměnu? Díky
Praskliny na bojů pneumatiky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Třeba tomu nerozumím tak, jako chlapi, ale myslím si, že na dlouho cestu do zahraničí je to velmi riskantní. S tím bych nejela ani do Horní Lhoty pro pečivo.

Pokud chcete mít dovolenou v klidu a bez problémů, radím koupit nové pneu. Jaga.

asd1
hodnocení

0x

Že je tohle v pohodě ti je schopnej napsat leda M.C., možná by to podlepil záplatou *smich*

Zahodit a nový gumy, s timhle leda opatrně dojet do pneuservisu...

A hlídej si tlak, evidentně jezdíš na podhuštěným.. Neob to je hooooodně nekvalitní protektor.

michalll
hodnocení

Myslel jsem si to no, kdo ví jak dlouho to tak je, z vnitřní strany to moc nekontroluju. Protektor to není, jsou to Nexen
asd1

Žádný překvapení.. Nexen (CP641) byly nejklouzavější gumy jaký jsem potkal, na mokrým asfaltu to jelo jak po sněhu (fakt až tolik), letěly z auta i se vzorkem 6mm.. Po výměně za Dunlop Blu response nebe a dudy, a veliký překvapení, rozdíl ve spotřebě byl půl litru/ 100 km.

Vem něco normálního, z levných jsou dobrý třeba Hankook.. Neo cokoli "neznačkového" ale od kvalitního koncernu = GY, Dunlop (Debica, Sava, Fulda atd. atd.)

hodnocení

0x

Tohle? na cestu +-1000lm tam a pak ještě totéž zpět? pokud máte extra super pojištění pak to riskněte. Jinak s tímhle pak max okolo komína .

Jinak buďto nekvalitní pneu nebo dlouho to stálo na jednom místě bez protočení nebo se jezdilo na dosti podhuštěných pneu. Jezdil jsem i na skoro 20 let starých protektorech (zimní vzorek zadní poháněná náprava na P-125f) a ty ani náhodou nebyly popraskané jako pneu na fotu

mathew
hodnocení

0x

Do pneuservisu to asi dojede, ale nevím jestli tam v pátek odpoledne ještě někdo bude a bude tam mít i potřebné gumy. Kromě toho zbytek auta bude asi v podobném stavu takže by možná bylo lepší navštívit autopůjčovnu a jet do toho Chorvatska půjčeným autem.

km

"zbytek auta bude asi v podobném stavu" z čeho vychází tato dedukce? děkuji

km
hodnocení

0x

já bych s tím jet nechtěl, praksliny znamenají, že je pneu šmejd a že se to může rozjíždět dál a dál. pokud by bylo pnevu 40 let staré, tam dalo by se to tolerovat, ale ne u 5 let starého

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]