Nejste přihlášen/a.
zdravím všechny,
potřebovala bych rady a zkušenosti :o) včera jsem s hrůzou zjistila, že od 5/2010 mám zrušené zákonné pojištění na auto z důvodu neplacení. Přestěhovala jsem se, ale pošta mi nedoručila přesměrovanou poštu. Bohužel jsem si nevšimla, že na své auto nemám placeno. Až když jsem, díky bohu, potřebovala zelenou kartu jsem se dozvěděla jak se věci mají. Prosím o radu, jak postupovat, abych neplatila vysoké pokuty. Zrovna je víkend a situaci mohu řešit až v pondělí. Mám kontaktovat sama ČKP?
Děkuji moc za rady Alena
Kontaktovat ČKP nemá význam, jen Vám zdělí, že máte čekat. (vlastní zkušenost)
jen máte možnost si spočítat, nakolik Vás toto "nevšimnutí" vyjde:
osobní automobil s objemem válců motoru do 1 850 ccm | 50 Kč |
osobní automobil s objemem válců motoru nad 1 850 ccm | 70 Kč |
Cena dle objemu válců x počet dní, kdy nebyl vůz pojištěn.
Jediná možnost je, co nejrychleji si povinné ručení sjednat.
Tož kdy mi končí pojistné bych si pamatoval (různé kalendáře..). A pošta byla požádána a zaplaceno přeposílání? Pokud ano, tak ČKP o tomto uvědomím, zda to pomůže nejisté, ale až tak úplně to nenechám jen na sobě. Za 10 kč. Když ne, tak někdo to ze schránky vybral, ne? Jenže ono je také třeba tu změnu oznámit i pojišťovně, ne? Zvl. když byla změna ohlášena skrz auto, řp, op aj. na úřadě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.