Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záznam o TK auta v TP

Od: indu odpovědí: 16 změna:

Dal jsem automechanikovi auto aby mi vyřídil TK. Dnes mi ho dovezl po TK s tím, že záznam o TK se už neprovádí do velkého TP a kdybych potřeboval někdy něco vyřídit na úřadě ohledně toho auta tak by mi při tom velký TP vzali a už nevrátili. Je to tak pravda a pokud ano tak od kdy to takto plati? Kde nyní zjistím do kdy mi TK plati?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

3x

Taky jsem myslel, že mi to tam zapoměli napsat. Už se to tam nepíše takže buď si schovat protokol z STK nebo online.

hodnocení

3x

Toto platí již dlouho.

Ne evidenci vozidel Vám ponechají techničák, pokud chcete.

Platniost technické máte na protokolu, nebo se klidně kouknete na web

tam zjistíte vše o Vašem vozidle.

Třeba takto: Pravidelná technická prohlídka do19.02.2026

Ptal jsem se, a u nás v JH prý ponechávají všem, s tím že se vrací zneplatněn (ustřihlý růžek a zápis v něm!) Příští týden to již bud vědět na 100%-kupujeme nové (novjejší- o 4 roky a o víc jak 150kkm , prostě mladší) .

diesel, já si myslím, že je to na více evidencích, že ho zneplatní a vrátí majiteli. Páč to bude jednodušší pro úřednice, či úředníky.

13.08.25 12:54

jj*palec*

hodnocení

2x

Rok a měsíc je vyznačen na nálepce která je vylepena na zadní RZ.

A přesně je to v protokolu z STK.

A jinak je to na kontrolatachometru po zadání VIN - do velkého TK se záznam už nedělá.

Velký TK odebírá registr vozidel při změně - přepisu vozidla , ale vystaví malý kde je více údajů.

A snad to platí od 1.1.2025 jestli se nepletu.

indu
hodnocení

Na nálepce mám to co je vidět na obrázku, ale já se v tom nevyznám jak se podle toho pozná platnost TK. Ten obrázek je kopie z protokolu o technické prohlídce a snad je to totéž co na nálepce vylepené na zadní RZ. Na tom protokolu datum do kdy má být provedená příští prohlídka (za 2 roky) uvedený je.

Záznam o TK auta v TP
asd1

Na autě máš na nálepce vyštíplý rok a měsíc do kdy platí. Přesný den v protokolu nebo online

ty čísla - vnitřní obvod je rok, vnější měsíc.

asd1
hodnocení

2x

Je to tak. Platnost máš na protokolu z STK, nebo online.

Jen pokud papírový techničák dáš na úřad, tak je možnost nechat si ho, jen ho označí jako zrušený. Určitě si ho nech, protože v registru je pořád chaos a papírový techničák je pak jediný důkaz pro opravu chybných údajů (alternativní kola, výbava vozidla typu bagy, ESP atd. - vozidlo musí souhlasit s techničákem a pokud je to v registru blbě tak platí registr a z TK vyhodí, kdo starý techničák nemá tak nemá jak prokázat chybu registru a je v p.)

Takže starý techničák si nechat, vrátit ti ho musí. Spousta úředníků tuhle možnost vůbec neoznámí, jen ho u přepážky seberou a hodí do skartovačky..

hodnocení

0x
Ano, je to tak. Přibližnou platnost zjistíte z nálepky, přesnou můžete vypočítat z protokolu, no a jinak pouze online. Jo, tenhle svět není pro starý.. (A nemusí to znamenat starý podle data narození.)

tomkk, ještě že Vy jste mlád a umíte dobře poradit.

hodnocení

0x

Tak za prvé TK nikomu odevzdávat nemusíte. Za druhé tím, že už není uřední listinou si do něj poznámky můžete dělat sám. Tedy si tam technickou dopište a nikomu techničák nedávejte. Jednoduché. Když by trvali na odevzání, tak řekněte, že jste ztratil. Nový vám nevydají a můžete si do něj malovat i smajlíky.

Nesmyl s trváním že nemusí vydat zneplatněný zpět! Někde automaticky někde na požádání. Inu líná huba holé neštětstí!

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 13. 08. 2025 18:22:01
2x vloženo.

hodnocení

0x
Tuhle hovadinu zavedli od ledna 2024..Platnost tk poznáte dle nálepky a protokolu a dále přes různé portály na netu..Sám s tímto nesouhlasím,ale prý je to tak dle mnohých lepší..Dnes jsem vyzvedával doklady z depozitu po xx letech..Stačí poprosit a připsat do žádosti na úřadě, že chcete původní zneplatněný velký TP zpět a měli by vám ho vrátit..Nic už se do něj nikdy zapisovat nebude.

Pen kolego, "Tuhle hovadinu". OK, je to Váš názor.

Jen se zeptám, kolikrát jste potřeboval techničák, mimo pravidelných kontrol na STK? Podle mne, v dnešní dob zbytečný doklad. Kolik lidí ho ztratilo založením někde doma a potřebovali duplikát jen proto, aby mohli na technickou.

(toto letí, už více jak rok tomu je)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]