Nejste přihlášen/a.
Chrysler Sebring cabrio, ještě něco zbyde a s výškou není problém stačí sundat střechu a má nad hlavou neomezený prostor navíc se bude chtít skoro každá holka povozit
S tím, ale není problém u těchto druhů karoserií, protože mají vpředu více místa než normální auta. Navíc se tam musí vejít Američan.
Zrovna kupe/kabriolet muze byt pro vysoke lidi problematicke, ale konkretni auto neznam. Zminuje se o tom treba i tato "recenze":
Ale kdyz neco doporucujete, tak o tom jiste vite vice nez ja.
je úplně jedno jestli se jedná o mladého kluka nebo holku...základem musí být, že auto musí být levné, takové, které když rozbije tak to nebude nikoho bolet a hlavně nesmí být silné, aby dotyčnémi nedávalo pocit výjimečnosti! Takové auto nesmí majiteli nebo provozotovali dávat pocit, že je něco víc, že je machr, a že s tím zvládne cokoliv..Takže za mě...fabia v základu...
No, ten rozpočet není bůhvíjak rozmařilý, ale jelikož sám měřím 205cm zkusím se též vyjádřit. Souhlasím s kolegou, Renault obejít obloukem, jezdil jsem Megana s dCi motorem, krom toho, že to auto bylo uvnitř strašně nízké, bylo i strašně poruchové. Kolegové co měli Clio nebo také Megana měli stejný problém. Ale zkusme pozitivně - padlo tu Hyundai - to naopak mohu doporučit, měli jsme leta SantaFe a bylo to velmi prostorné a pohodlné auto, po technické stránce držák nevyžadující nákladné opravy. Manželka má IX 20, i do něj se vejdu bez problémů, ale na rozdíl od SantaFe je už méně místa na zadních sedadlech. Ale i toto auto je technicky bezproblémový stroj, atmosférický benzín nepřekypuje výkonem, ale jezdí se s tím slušně i svižně. U dlouhánů je totiž problémem výška pod stropem auta, takže třeba do Octavie 2 jsem se jakžtakž narval, ale s tím, že jsem byl opřený o strop - což je nic moc. Naopak mě velmi vyhovují auta typu MPV - i relativně nevelký Ford C-Max jsem miloval a ze služebáků mě nejvíc vyhovují auta typu Peugeot Partner, Citroen Berlingo, VW Caddy, stejně jako současný Fiat Doblo. Ovšem uznávám, že to asi nebude auto snů pro mlaďocha. Ideální bude vzít ho k výběru, ať si do auta sedne, zkusí si jízdu a i na celkem krátké jízdě je schopen říct, jestli se s autem zkamarádí. Aspoň my si takhle auta vybíráme a zatím jsme vždy vybrali dobře.
Pidiauto do města? Dodávku s postelí na víkendové výlety?
Neni auto jako auto a věšteckou kouli fakt nemám... Takový tazatele miluju, radost jim radit
Za ty peníze asi nové auto nebude. A ojeťák je vždy sázka do loterie. Jednomu kolegovi z kanclu auto zabavili protože bylo vedené jako kradené, druhému kolegovi auto odmítli přihlásit protože předchozí majitel na něm provedl nepovolené úpravy (jak to dopadlo jsem se neptal - nemluv o provazu v domě oběšence), bratr měl dva ojeťáky a nevím, že by s nimi měl nějaké extra problémy.
Obvykle radím: "Obejděte příbuzné a dobré známé, jestli si nepotřebují uvolnit garáž od staršího ale ještě dobrého auta aby měli místo pro nové".
Vím o jednom krásném trabantu, už 4 roky se snažím ukecat majitele že potřebuje uvolnit garáž ... Ale tazatelka asi trabanta chtít nebude i když se s tím dá krásně naučit...
@nunici: Vzhledem k tomu, jak malo mista na nohy je v Trabantu pro bezne vysokeho cloveka, si uplne nedovedu predstavit, jak se tam souka nekdo, kdo ma skoro 2m. A pokud se tam nasouka, tak chci videt, kam da pravou nohu ve chvili, kdy bude potreba radit zpatecku...
Proc se vyhnou Renault-u? Co konktetne je to draha znacka? Rolls-Royce ci Porsche? Co je dle Vas dlouha lod a jak souvisi parkovani s delkou auta? Na Hyundai nejsou moc drahe ND a snadno se sezene druhovyroba? Skoda a Hyundai jsou dle Vas spolehlive znacky?
Jak můžete napsat, že by jste se vyhnul drahým značkám a zároveň doporučovat Škodu což je nejdražší ojetina na trhu?
@tj: Jenze "Vase" praxe je spise na urovni hospodskych blabolu. Predne nic jako bezporuchovy vuz neexistuje a spolehlivost je u ojetiny spise dilem stesti a predchozi ne/udrzby, nez znackou auta (samozrejme pokud nekoupim neco vylozene problematickeho). Spolehliva skodovka s minimem poruch? O ktere konkretne se bavite? Skoda, VW, Audi vse 1koncern, tam si s cenou opravy nevyberete.
Podle 1 konktertniho auta s celkem malym najezdem tedy hodnotite spolehlivost znacky jako celku?
A kdyz uz jste takovi milovnik znacky Skoda, zkuste si zaparkovat, nebo manevrovat v mensich prostorech (treba parkovacich domech) treba s Felicii (a idealne kombi). Pak zjistite, ze ten zazrak se horko tezko parkuje do parkovaciho stani po, o 2 tridy vetsim, Renaultu Laguna. Pak Vam treba dojde, ze nez takhle zkurvene maly rejd, jako ma ten zazrak z Boleslavi v kombinaci s silenym previsem kufru, budete radeji (a mozna i manzelka) jezdit Transitem, kterym se parkuje snaze.
Zakovi 1. B by tedy melo dojit, ze kdyz konstrukter/vyrobce prizpusobi velikost rejdu velikosti auta, tak neni problem a naopak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.