Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mírná deformace bočnice na pneumatice

Od: seanx® odpovědí: 4 změna:

Mám novou sadu 4 pneumatik a na dvou z nich
jsem si všiml mírně deformovanou bočnici.
Není to vydut, je to taková promáčknutí dovnitř.
Začíná od běhuna a končí k vyztuženému pasiku.
(na me fotce oznac. ve zlté elipse)

(druhe foto michelin je ilustračni)
Je to třeba reklamovat nebo to je bezpečné a běžné
a nemá to vliv na jízdu.

Děkuji

Mírná deformace bočnice na pneumatice
Mírná deformace bočnice na pneumatice #2
Mírná deformace bočnice na pneumatice #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Už se to tu asi řešilo...,není to závadaPři výrobě pneumatiky - přesněji řečeno při konstrukci kostry, ke které je připevněn ocelový pás a běhoun - dochází často k jednomu nebo dvěma přesahům kostry. Právě tyto přesahy jsou někdy po nasazení a nahuštění pneumatiky viditelné jako prohlubeň. continental-tires.com/...

Deformace se může objevit i u rezerv, které jsou "pod autem" v drátěném držáku. Systém rezervy venku je fajn při plném kufru, ale upřímně - nenávidím ho. Kolo rezne, pneu se deformuje a degraduje a často je velký problém rezervu vůbec odšroubovat ... V případě deformace pneu tímto způsobem - a na více místech, bych ji nejradši vyhodil. Mít na kole 50g závaží je samo o sobě znak vady a nebezpečí ve vyšších rychlostech.

Můj názor ;)

hodnocení

takze OK, uz rozumim,

moc dik za vysvetleni

hodnocení

ještě jedna foto jako příklad

Mírná deformace bočnice na pneumatice #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]