Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké rodinné auto

Od: lop odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
rozmýšlím se nad koupí nového rodinného vozu. Můj celkový rozpočet je 80 tisíc. Rád bych koupil auto s naftovým motorem, protože s ním budu jezdit delší vzdálenosti. Předtím jsem měl škodovku fabii, ale nyní bych se rád kouknout po něčem od VW. Jaký byste mi doporučili typ motoru,a celkově typ vozu, které by mi minimálně vydrželo dalších 5 let, tolik nerezlo a zkrátka bylo spolehlivé.
Díky za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karlik
hodnocení

2x
VW Passat, 2.0TDI

asd1
hodnocení

1x
Takže sháněj auto za 20, zbylých 60 na servis po koupi + rezervu na opravy, aby to jelo dyl než týden...
Mezi koncernem v tyhle cene toho moc použitelného nenajdes...
bear
09.08.25 08:00

Souhlas

mathew
hodnocení

0x

Hlavně ať je ten VW po důchodci a pořádně se leskne a nebrat kus co má víc jak 50 tisíc km.

Až dostanete rozum tak si za ty prachy koupíte to co bude v nejlepším stavu a to VW ani Škoda rozhodně nebudou.

lop
hodnocení

A co by to tedy podle Vás mělo být za vůz?

mathew

Nejspolehlivější auto co jsme kdy měli byl Renault Laguna II (2004) s 1.9DCi takže třeba ten a ještě vám hromada peněz zbyde. Nebo si můžete koupit novější model.

hodnocení

0x

Nic lepšího než xsara picasso 1,6 HDi 80/66kW nenajdete. Jen si dáte pozor na prahy a zadní nápravu. Ale i to se dá opravit dost levně.

Nicméně s motorem 1,6i 80kW budete mít méně servisu (benzín) a ten rozdíl ve spotřebě se často mezi benzínem a naftou vyrovnává cenou servisu.

V CZ už jsou ta auta dost přebraná, možná to chce něco z DE nebo AT. suchen.mobile.de/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]