Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladič motoru

Od: roman46 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den já bych se chtěl zeptat čím nebo jakým dvosloskovim lepidlem zaslepit prasklinu na chladiči zkoušeli sme to pájkou ale to nedrží a je tam špatný přístup děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

3x

Žádným. Jsou tam vysoké teploty a tlak. Pak je jízda autem akorát dobrodružstvím, kdy ti lepený spoj prdne a vyteče voda 100km od baráku.

Nemáš na novej chladič?*co*

hodnocení

2x
Na drobné úniky se prodávají přísady do chladící kapaliny. Někdy to i funguje, ale je to nouzovka.
Taky jsem jednou nějakej takovej prášek přisypal, ale podle mě to je vhodný jen na utěsnění netěsností typu že si nesedne stará hadice na okvetly hliníkový hrdlo, případně obecně na nouzové dojetí.
Ale utěsňovat prasklinu, která bude změnama teploty a tlaku pracovat a navíc pokračovat je dopředu marný.
Před rokem jsem nouzově dojel s plastovým domkem termostatu slepeným vteřinakem, ale jen proto, že praskl při uvíznutí s přívěsem v písku u moře a 2x 25km do tamních nejbližších autodílů bych musel dojet v pařáku na kole :)
Samozřejmě jsem s tím nejel domů, ale jen do těch autodílů a to s provizorně otevřeným termostatem, zapnutými větráky chladiče a otevřenou expanzkou.
Vydrželo to tak tak, po dvou hodinách už vterinak v horký vodě povoloval.

hodnocení

1x

Pájet se daly pouze mosazné chladiče u starých aut, ano pamatuji, že táta takto kdysi opravoval chladič na rodinné Š1000MB. Ale současné chladiče jsou z hliníku a plastu. Z mého pohledu jsou neopravitelné, musí se měnit kus za kus . Ale podobnou snahu o opravu projevil i můj exšéf , který mě kdysi hnal s Partnerem do autorizáku, ať mi přilepí upadlé hrdélko nahoře na chladiči pro hadičku do expanzky. No koukali na mě jako na vola, čemuž se nedivím.

hodnocení

0x

to se nelepí ale mění za novej

hodnocení

0x
Jen doufám, že tohle vlákno nemá žádnou spojitost s dotazem "výkonný ojetý auťák" :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]