Nejste přihlášen/a.
Asi bych to tak neprožíval. V těch parkovištích pískají gumy tak 80% aut (hlavně po dešti) a že by všechna měla geometrii v háji, to asi ne. Klidně si ji nechte udělat a schválně pak zajeďte na to parkoviště, jestli to přestalo pískat. Dejte pak vědět.
Podle mě je to vlastnostmi těch průmyslových podlah, které se vyskytují právě v podzemních garážích, nebo patrových parkovacích domech. Navíc se tam jezdí často v plném rejdu, kdy ty kola prosté pískají. Registroval jsem to s mnoha typy aut, přičemž to není žádnou špatnou geomerii. Ostatně - se služebákem občas zajíždím do průmyslových hal a i tam se tento efekt projevuje - asi v plném rejdu se dráhy kol trochu rozchází, protože mě pneumatiky vydrží spoustu km., vylučuji nějaký technický problém na autě.
Ale to není u ,,hrabání ´´ dělá to i v situacích, kdy se jede skutečně nízkou rychlostí v plném rejdu bez výrazné akcelerace
1) aby se řízená kola mohla otáčet různou rychlostí - vzdálenější kolo opisuje větší kruh, proto každé kolo zatáčí různým úhlem
2) bod 1 neni dokonale kompenzovaný, je to kompromis, větší rejd má zpravidla větší chybu.
3) v nízké rychlosti a málem poloměru otáčení vycházejí potřebné úhly jinak, než pri vyšších rychlostech
4) hvízdání v garážích dělá to, že guma vibruje, utrhne se adheze a poskočí to a to stále dokola
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.